Snelevacature Amsterdam

Ondervoeding in de ouderdom

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van ondervoeding het gevolg is van verkeerde of onvoldoende inname van voedsel met een lange-termijn-onder-leveren het lichaam met energie en essentiële voedingsstoffen zoals eiwitten, vitaminen of mineralen. Ondervoeding komt vaak voor in de zeer oude mensen, en heeft soms verstrekkende gevolgen. In aanvulling op de Algemene symptomen van de ziekte, zoals vermoeidheid, zwakte en verlies van het gewicht is ook de functie van de verschillende organen kunnen worden aangetast. Vaak is de kwaliteit van leven van mensen Beïnvloed wordt beperkt door de gevolgen voor de gezondheid.

  Wat is ondervoeding?

  Het voedsel is voor alle mensen een kwestie van overleven. Het is ons lichaam de energie en de bouwstenen die hij nodig had rond-de-klok om alle lichaamsfuncties, en is daarmee een van de belangrijkste voorwaarden voor ons welzijn en onze gezondheid. Gebrek aan voeding betekent dat we in ons lichaam met het voedsel dat we eten, over een lange periode van tijd, te weinig energie en voedingsstoffen, bijvoorbeeld eiwitten, vitaminen of mineralen. Door middel van deze voeding kan het lichaam niet meer goed functioneren en het gaat om ingrijpende gevolgen voor de gezondheid. Artsen onderscheiden twee verschillende vormen van ondervoeding:

  • Het kwantitatieve tekort aan voedsel, de Betrokken persoon neemt een totaal van te weinig eten, dus dat er sprake is van een onder aanvoer van energie en voedingsstoffen.
  • In het geval van een gebrek van kwalitatieve voeding, de energie-inname voldoende is, maar het lichaam is niet het ontvangen van genoeg van bepaalde voedingsstoffen. Dit is meestal in een eenzijdige en onevenwichtige voeding. Zelfs als het lijkt in eerste instantie tegenstrijdig, mensen met een kwalitatieve gebrek aan voedsel vaak overgewicht omdat de voeding is vaak arm aan voedingsstoffen, maar rijk aan calorieën.

  Veel mensen nemen het woord aan de ondervoeding in de eerste plaats een Probleem van de zeer arme landen, die niet is gegarandeerd, dat de mensen voldoende voorzien van voedsel. Dat ook in de rijke industrielanden, hebben veel mensen last van een gebrek aan voedingsstoffen kennis, in contrast, de minste – is het aanbod van verschillende levensmiddelen nooit zo rijk geweest als nu. Niettemin, de ondervoeding, vooral in het geval van zeer oude mensen is een van de meest voorkomende ziekten. Volgens schattingen van de Medische dienst, 1,6 miljoen last van 19,4 miljoen van de meer dan 60-jarigen in Duitsland over ondervoeding. Meer dan acht van elke 100 oude mensen. Van de senioren die wonen in de verpleeg-en verzorgingshuizen, zijn zelfs gevoed tweederde als een gebrek. Hier, het aandeel van de zeer oude mensen, die bijzonder kwetsbaar zijn onevenredig hoog.

  Wer ausgewogen isst, vermeidet eine Mangelernährung

  Iedereen die eet een evenwichtige, vermijdt voedingstekorten

  Hoewel er heel wat senioren zijn die aan ondervoeding lijden, wordt niet herkend, is de ziekte vaak als zodanig achter symptomen zoals gewichtsverlies, vermoeidheid, zwakte en lusteloosheid, familieleden, Artsen of verpleegkundigen verdachte iets anders dan de normale symptomen van ouderdom. Een gebrek aan voedingsstoffen kan leiden tot tal van complicaties. De kwaliteit van het leven van de Getroffen neer en ook leidt tot een aanzienlijke extra kosten bij de behandeling van oude mensen. Het is daarom belangrijk om het bewustzijn te verhogen van familie, Artsen en verpleegkundigen om het Probleem van ondervoeding bij ouderen. Als ondervoeding vroegtijdig wordt ontdekt, kan het relatief gemakkelijk te hanteren en kunnen volledig correct is zonder gevolgschade.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top