Snelevacature Amsterdam

Onschadelijk buikpijn of appendicitis? Het verschil

Kinderärztin Dr. Nadine Hess nennt die Warnzeichen für Blinddarmentzündung
Expert Dr. Hess: “Een kind kan stuiteren van een deck, en een normale manier van lopen, met een grote kans van acute appendicitis.” Appendicitis – appendicitis wordt genoemd – vooral bij kinderen in de schoolgaande leeftijd is relatief vaak voor. Elk jaar, ongeveer 100 van de 100 000 mensen (dat wil zeggen ongeveer 80 000 mensen in Duitsland) om de Appendix verwijderd (Appendectomie). Vooral kinderen tussen de vijf en 19 jaar oud zijn getroffen door een acute blindedarmontsteking, een zeldzame volwassenen en jongere kinderen.

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Bij baby ‘ s wordt de diagnose is vaak te wijten aan de moeilijke communicatie, en dus de juistheid van de klacht; beschrijving van de te moeilijk, dat is waarom in de leeftijd, appendicitis is vaak erg laat worden herkend. Het gevolg is dan, in veel gevallen, een zogenaamde blinde darm-de doorbraak die kan worden geassocieerd met een significante complicaties. Daarom moeten de ouders worden op de hoogte van alle waarschuwingssignalen.

Appendicitis of Bijlage – wat precies is ontstoken?

Kind mit Bauschmerzen durch Blinddarmentzündung

Typische symptomen van een blindedarmontsteking zijn buik pijn rond de navel, de focus later in de rechter onderbuik

De term “appendicitis” is eigenlijk niet juist. Wat je vaak verstaan” met inbegrip van, is een ontsteking van de Appendix een worm-vormige latere Appendix vermiformis, of worm. Hij is echt een worm-vorm (lijkt op een worm) en kan worden tussen twee en 15cm lang. De diameter is meestal 0,5-1 cm, in het geval van een ontsteking, kan het zwellen aanzienlijk. In het Aanhangsel, zijn veel van de lymfe follikels liggen – en dat is de reden waarom hij als bedoeld in overeenstemming met de keelholte keelamandelen zijn onderdeel van het lymfatisch en daarom ook van het immuunsysteem, ook wel bekend als “intestinale tonsil”.

Kan het aanhangsel is in het bijzonder in de eerste jaren van het leven in de vorming van het immuunsysteem zijn van groter belang. Daarom mogen ze niet worden verwijderd, zonder een geldige reden. De blindedarm zelf is een onderdeel van de Caecums (begin van de dikke darm), en in feite slechts zelden ontstoken (bekend als Typhlitis).

Appendicitis? De waarschuwingsborden aan correct interpreteren

Is de ontstoken Appendix – dit kan, bijvoorbeeld, na een bacteriële infectie van de zaak of door fecale impactie of fruit kernen, bijgevoegd in de Bijlage – er is een ernstige abdominale pijn, die meestal begint in het gebied van de navel en binnen een paar uur in de rechter onderbuik Wandelen. Daarnaast koorts is soms, vaak, Misselijkheid en braken, en af en toe diarree of constipatie.

In het geval van Palpatie van de buik, de Regio in de rechter onderbuik, pijnlijke druk (Artsen noemen dit een positieve “McBurney sign”), in de linker onderbuik een uitgave van pijn in de lagere druk (positieve “Lanz”). In eerste instantie de buik is zacht, hij is echter zeer moeilijk en overal op pijnlijke palpatie is een teken van haast – het buikvlies wordt beïnvloed door de ontsteking, de Appendix is waarschijnlijk te barsten al. Rechtop is dan nauwelijks mogelijk. Moet je brengt de Betrokken partijen zo snel mogelijk in de spoedafdeling van een ziekenhuis.

Het Risico Van Barsten Bijlage

Indien onbehandeld, een uitbarsting appendicitis (burst Bijlage) en kan zelfs dodelijk zijn: pus kunnen via de buikwand in de bloedbaan en veroorzaken bloedvergiftiging (Sepsis). Een kind kan stuiteren van een deck, en een normale gang, maar met een grote waarschijnlijkheid geen acute appendicitis. In principe is de diagnose van appendicitis is in de handen van een dokter. Soms kan een bloedonderzoek en een echo-onderzoek kan behulpzaam zijn bij uitsluiting. Dus als u een klacht hebt, zal uw kind niet lijden alleen om een gastro-intestinale klachten, maar het kan een acute appendicitis, neem contact op met uw arts.

Soms zijn de symptomen ontwikkelen zich niet tot de tijd – dus ook als de arts geeft de all-clear, de klachten verergeren, maar is verlegen, gelieve opnieuw een onderzoek.

Video: Deze 7 tips helpen met buikpijn

 

 

 

Geef een reactie

Scroll To Top