Snelevacature Amsterdam

Ontsteking van de ogen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Uw ogen jeuken, krassen of branden? Deze symptomen wijzen op een ontsteking van het oog. De meest voorkomende Vorm van oogontsteking, bindvliesontsteking (conjunctivitis).

  Naast de conjunctiva kan ontstoken raken, maar ook andere structuren van het oog en de bijbehorende symptomen. De oorzaken die leiden tot een ontsteking van de ogen, zijn zeer verschillend.

  Wat is een oogontsteking?

  De naam van een ontsteking van de ogen is een generieke term voor ontsteking van de verschillende oog structuren. In aanvulling op het bindweefsel van de huid kan de huid, bijvoorbeeld, de hoorn of de zogenaamde midden ogen de huid ontsteken. Typisch voor een ontsteking van het oog is dat de ogen, branderig gevoel, jeuk of wrijven, en rood.

  Sind Ihre Augen gerötet, brennen oder jucken? Das kann ein Anzeichen für eine Augenentzündung sein

  Zijn rood, je ogen branden of jeuken? Dit kan een teken van ontsteking van het oog

  Welke Vorm van ontsteking van de ogen wat de oorzaken zijn en hoe de juiste behandeling eruit ziet, kan alleen worden beantwoord door een oogarts. Daarom moet u overleggen met een ontstoken oog beste oogarts.

  Voor een beter begrip van de verschillende vormen van ontsteking van de ogen, het helpt om te weten wat de verschillende structuren van het oog en het begrijpen van de werking van het oog.

  De structuur en functie van het oog

  Het oog incidentie zet de zonnestralen om in elektrische impulsen en stuurt deze door naar de hersenen. Invallend licht door het hoornvlies (Cornea) en de leerling. Achter de leerling het uiteindelijk bereikt de lens, die zich concentreert op de stralen van het inkomende licht. De gebundelde lichtstralen passeren, dan is de zogenaamde glazen lichaam, dat goed is voor een meerderheid van de oogbol, en ontmoet uiteindelijk op het netvlies (Retina) dat zet het licht om in elektrische impulsen. Het hoornvlies, de lens en het glasvocht en het lichte gids, zodat een gereduceerd Beeld van de omgeving op het netvlies.

  Het netwerk zelf cellen: staafjes en kegeltjes huid is bedekt met miljoenen van de zenuwen. De staven detecteert de helderheid bij terwijl de kegels zijn voor de kleur van de visie. Beide zetten inkomende lichtstralen in zenuwimpulsen, die de overname van de aan het netvlies naast de optische zenuw naar de hersenen. De hersenen zet de binnenkomende prikkels tot slot, in een foto.

  De conjunctiva is gelegen tussen de oogbol en het ooglid, en is vergelijkbaar in ontwerp aan de slijmvliezen (bijv. neusslijmvlies). De fascia is ontstoken huid vertoont rode duidelijk zichtbaar en veroorzaakt branden, meer klachten, zoals ogen, of “ogen jeuken”.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top