Snelevacature Amsterdam

Opgeblazen Gevoel (Winderigheid)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Iedereen kent je, iedereen wordt beïnvloed door hen en ieder van u zijn onaangenaam of pijnlijk: gas en een opgeblazen gevoel. Voor veel Patiënten zijn ze een taboe onderwerp en u hoeft niet eens willen praten met uw arts over, zelfs als het opgeblazen gevoel een stressvolle Probleem. Terwijl gas en een opgeblazen gevoel zijn niet ongewoon; een op de vijf volwassenen klaagt van incidentele een opgeblazen gevoel.

  Wat is een opgeblazen gevoel?

  De spraak is van een opgeblazen gevoel of een Blähgefühl eerst een aantal voorwaarden moeten van elkaar onderscheiden worden. Acties Getroffen voor een gevoel van volheid en Opgeblazen, is meestal een Overmaat aan gassen en lucht in het maagdarmkanaal en de buik is opgezwollen. De gassen niet uit te gaan, in weerwil van de Blähgefühls, in de geneeskunde van meteorism. Het gas of de lucht uit gaat al te vaak, spreken artsen van winderigheid, dus het onaangename opgeblazen gevoel in de eigenlijke betekenis.

  Bei Blähungen leiden Betroffene an Bauchschmerzen

  Getroffen vorderingen met een opgeblazen gevoel, vaak buikpijn en een opgezette buik

  Meteorism en winderigheid zijn niet onafhankelijk ziekten, maar alleen correleert met verschillende oorzaken. Terwijl gas en een opgeblazen gevoel zijn doorgaans onschadelijk en voorkomen slechts tijdelijk. Ze zijn meestal te wijten aan een dieet, maar ook door te haastig te eten, koolzuurhoudende dranken, of Stress Blähgefühle kan optreden. Om zich ophoopt in de darmen te veel Gas, de overtollige lucht via de Anus. Vaak onaangename en in sommige situaties is het pijnlijk, maar een natuurlijk proces. Een aantal van meer dan 24 Gasabgängen in 24 uur winderigheid als de zieke zijn om te worden geclassificeerd.

  Ziekten als de oorzaak van winderigheid

  Meteorism is een van de meest voorkomende klachten van de buik met de vorming in de darm. Een op de vijf volwassenen is getroffen door een willekeurige Blähgefühl. Ook ziekten kan de oorzaak van een opgeblazen gevoel of het gevoel van een opgeblazen buik. Zo, patiënten klagen, bijvoorbeeld met het prikkelbare darm syndroom vaak het opgeblazen gevoel. Maar ook functionele aandoeningen van de galblaas of de alvleesklier, het onvermogen van het lichaam om de kolommen van bepaalde voedingsstoffen (Malabsorptie), of intoleranties voor bepaalde voedingsmiddelen kan leiden tot een opgeblazen gevoel.

  Ein Mann isst Salat

  Met elke Slikken en met een diepe Inademing voor ongeveer twee tot drie milliliter lucht in het lichaam. Ook voedingsmiddelen bevatten airconditioning in totaal twee tot drie liter lucht per dag in de maag

  Echter, als dit een verhoogde gas formatie treedt op in het maag-darmkanaal, wat leidt tot een opgeblazen gevoel en winderigheid? Er zijn een verscheidenheid van oorzaken. Een van de redenen is de lucht die wordt ingeslikt tijdens de Inademing en inname van voedsel. Dit moet weer ontsnappen, voor een deel, door Regurgitatie, bij het gedeelte over de darmen. En sinds gassen worden terug gezet door de afstand van de maag tot aan de anus veel sneller dan vast voedsel – gassen moet ongeveer 35 minuten, de vaste componenten in voedsel, maar liefst 57 uur – zijn vaak een opgeblazen gevoel.

  Dus de lucht komt in het lichaam

  Een andere factor is de uitstoot van kooldioxide (CO2), dat wordt gevormd in de spijsvertering en gepropageerd, elk met koolzuurhoudende dranken. Een deel van de CO2 wordt geabsorbeerd in de dunne darm in het bloed naar de longen en wordt uitgeademd. De Rest is maar één manier om uit de darm blijft, samen met de andere gassen. Dit mengsel van gassen is 99 procent van de reukloze gassen kooldioxide, stikstof, waterstof, methaan en zuurstof. De onaangename en onwelriekende onderdelen van dit gasmengsel, dat is dus slechts een klein deel worden veroorzaakt door bacteriën die breken eiwitten.

  Vooral de rookgassen in de spijsvertering. Deze worden gevormd door de afbraak van koolhydraten door de darmbacteriën. De voeding speelt een belangrijke rol, afhankelijk van het voedsel dat meer of minder gas in het maag-darmkanaal.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top