Snelevacature Amsterdam

Osteoporose (Botontkalking)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Osteoporose (bot-atrofie) wordt op grote schaal gebruikt. Met name bij vrouwen, zoals in het geval van oudere mensen, wordt verminderd tot op het bot. Als een resultaat, het is meer gebruikelijk om botbreuken. Het blijft echter het begin van osteoporose vaak onopgemerkt blijft. Maar met de juiste preventie en vroege opsporing maatregelen, ernstige gevolgen kunnen worden voorkomen of tenminste uitgesteld.

  Wat is osteoporose?

  In het geval van osteoporose, het is een Vorm van bot-atrofie. De botten verliezen hun stof. De botdichtheid wordt verminderd. In het resultaat, de beenderen worden poreus en breken gemakkelijker dan normaal. Lage druk zoals een ongelukkig Voorval of Struikelen kan resulteren in gevallen van gevorderde osteoporose, een fractuur.

  Osteoporose is een veel voorkomende aandoening. Het komt vaker voor op oudere leeftijd, omdat het bot stof lager is natuurlijk in de loop van het leven. Al van 30, bot dichtheid begint te dalen. Bovendien, het botverlies is de voorkeur in het geval van vrouwen. Naar schatting één op de vijf vrouwen wordt beïnvloed door osteoporose.

  Wechseljahre erhöhen das Osteoporose-Risiko

  Met de menopauze het risico van osteoporose verhoogt

  Vooral na de menopauze (overgang) vermindert de botdichtheid aanzienlijk, omdat de vrouwelijke geslachtshormonen (Oestrogenen) hebben een belangrijke invloed op het botmetabolisme: ze beschermen de botten. De productie van hormonen, gebrek van het bot bescherming. Niettemin, osteoporose en osteopenie, het begin van botverlies, zijn heel vaak voor bij mannen en bij jongere leeftijd.

  Maar wat gebeurt er in osteoporose? Een blik op het bot: u brengt structuur in ons lichaam en ze beschermen en ons te ondersteunen. Ze stellen ons ook in staat beweging, want spieren zijn verankerd door de Pezen aan het bot. Bot kan dus bijvoorbeeld worden gebruikt als een hefboom. Op onze bot een breed scala van krachten, onder andere, ons lichaamsgewicht, en trekkrachten door de spierwerking. Om deze krachten, zijn gezond bot voor een elastische (bindweefsel) en harde (minerale zouten: calcium, fosfaat en Magnesium).

  Het Interieur van het bot is gemaakt van verschillende soorten stof, vooral van de dichter (“Compacta”), en een spons-achtige stof (“Spongiosa”). Meer in het bijzonder, zijn goed-beschouwd in het spongieuze bot te zien van de zogenaamde trabeculae (Trabeculae). Dit zijn langgerekte structuren van de stevige botten stof. De buitenkant van het bot van het bot van de huid omgeven.

  In het geval van de botstructuur, het principe geldt: Het Ontwerp volgt de functie (belasting). De trabeculae van het spongieuze bot uit te breiden in de richting van de krachten op het bot. Als een bot is geladen, voegt het volgende aan de eisen. Vice-versa, verliest het stof toen we zitten meestal en ons te redden.

  Botten zijn dynamische systemen: een Aantal van de cellen bouwen bot (osteoblasten), anderen (osteoclasten). – En de verwijdering van de weegschaal is in evenwicht gehouden door de balans. In osteoporose, botresorptie overschrijdt de vorming van bot op de langere termijn aanzienlijk de botdichtheid vermindert, dan kritisch.

  De symptomen van osteoporose tonen, tot later. Onder het gewicht van de verzwakte botten kan instorten letterlijk (“sinteren”, sinteren breuk). Op de x-ray beeld van de gewijzigde wervels, de zogenaamde wig vis – en wervels. Door het veranderen van de vorm van de curve van de ruggengraat wordt beïnvloed. De houding is aan het veranderen, Beïnvloed lijken te worden gebogen in zichzelf (de zogenaamde ‘zwevende’ s hump”). Dus, het lichaam afneemt in omvang.

  Voor het opsporen van osteoporose in een vroeg stadium, geschikt beeldvormende technieken. Een meting van de botdichtheid en biedt concrete numerieke waarden, en laat het aan de dokter, het botverlies en de progressie te classificeren. Osteoporose, de doelen van de therapie duidelijk zijn: het bevorderen van de vorming van bot en remmen de botafbraak.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top