Snelevacature Amsterdam

Over-Verzuring (Acidose)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In tal van metabole processen van verschillende zuren, waardoor de zogenaamde pH-waarde van het bloed is normaal gesproken ongeveer 7.4, veranderingen optreden in het menselijk lichaam. In de gezonde toestand van de persoon in de situatie, deze wijzigingen van de buffer systemen te compenseren. Sommige ziekten en aandoeningen kunnen leiden tot een toename in het zuur en de concentratie die wordt aangeduid als Hyperacidity of acidose.

  Wat is Acidose?

  Elke dag, tal van metabole processen in ons lichaam, waar het voedsel wordt omgezet in energie kunnen we mee leven. Een serie van metabolische eindproducten, bijvoorbeeld, diverse zuren, die niet kunnen verwerken van het lichaam en zijn voor een deel in grote hoeveelheden kan het zelfs schadelijk zijn. Deze producten worden uitgescheiden via de lever, de darmen, de huid, longen en nieren. In het geval van over-Verzuring, die is medisch aangeduid als acidose, zijn in het menselijk lichaam heeft te veel zuren of te weinig basen beschikbaar. Oorzaken van ziekten of dysfunctie van de longen, de lever of de nieren, in de meeste gevallen.

  Die is van invloed op mijn pH?

  Als een waterige oplossing is meer zure of alkalische, beschrijft de zogenaamde pH-waarde heeft een bereik van 0 tot 14. Neutrale oplossingen hebben een pH waarde van 7, in het geval van de zuren, de pH-waarde lager is dan 7, baseert zijn echter meer dan 7. Bij gezonde mensen is de pH van het bloed is tussen de 7,35 en 7.45 en moet worden gehouden binnen zeer nauwe grenzen. Tegelijkertijd, verschillende factoren, zoals de ademhaling en de metabole invloed van de pH-waarde in beide richtingen. Daarom heeft het lichaam buffersystemen zijn beschikbaar die in staat zijn om te compenseren verschillende afwijkingen van de pH-waarde.

  De belangrijkste lange termijn buffer is de chemische buffering door bicarbonaat, de zogenaamde respiratoire compensatie door de ademhaling en de renale compensatie door de nieren. Op de korte termijn, verschillende eiwitten kunnen compenseren, zoals, bijvoorbeeld, de bloedkleurstof hemoglobine, afwijkingen van de pH-waarde. De totaliteit van dit besturingssysteem is bedoeld als zuur-basen-huishouden.

  Die chronische Verengung der Atemwege bei Asthma bronchiale erhöht das Risiko für eine Übersäuerung

  De chronische vernauwing van de Luchtwegen in bronchiale Astma verhoogt het risico op Acidose

  Wanneer het controle systeem niet goed werkt, het gaat om stoornissen in het zuur-base-evenwicht. De pH van het bloed verhoogt, dus een waarde van 7.45, het is alkalose met een pH-waarde van 7.35 spreken Artsen van een acidose, zodat de over-Verzuring. Tot een over-Verzuring kan het gevolg zijn van een verminderde uitademing van koolzuur (CO2). Dit type van Acidose wordt genoemd respiratoire acidose. Verzuring wordt veroorzaakt door een verhoogde productie van zuren, een verminderde uitscheiding spreken van deze, of een verlies van bicarbonaat via de nieren of de darmen, een arts van metabole acidose.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top