Snelevacature Amsterdam

Parodontitis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Parodontitis is een ontsteking van het parodontium, die meestal optreedt als gevolg van een ontsteking van het tandvlees (Gingivitis). Naast gezwollen en bloedend tandvlees, parodontitis veroorzaakt ook veranderingen op het bindweefsel en het bot dat de tanden in de kaak ingebed zijn. Zonder behandeling parodontitis kan leiden tot verlies van Tanden en een verscheidenheid van andere ziekten bevorderen.

  Wat is parodontitis?

  Onder een parodontitis tandartsen juist een ontsteking van het parodontium, de structuren die de tanden stevig in de kaak. De term “parodontitis” is in de volksmond worden zo wijdverbreid als het niet helemaal correct is. Is bedoeld, maar dezelfde ziekte: Inflammatoire processen zorgen ervoor dat de structuren die de tand afbreekt. Triggers bacteriën koloniseren in de gom zakken.

  Bei einer Parodontitis ist der Zahnhalteapparat angegriffen

  In het geval van een parodontale aandoeningen van het parodontium wordt aangevallen

  Parodontale ziekte wordt op grote schaal gebruikt: boven de 45 jaar. Leeftijd is de meest voorkomende oorzaak van verlies van tanden, en ook veel jongere mensen reeds tekenen van parodontitis. Terwijl bijna iedereen in de loop van zijn leven verschillende malen, het tandvlees ontstoken raken, is individueel verschillend, of dit resulteert in een parodontale ziekte ontwikkeld of niet. Er zijn verschillende risicofactoren die de gunst van het inflammatoire proces, zoals een gebrek aan mondhygiëne, Roken en bepaalde bacteriën in de orale flora.

  Parodontitis ontstaat wanneer gom zakken vorm en de ontsteking van het tandvlees naar de tand ondersteuning apparaat inschakelt. Dit is in aanvulling op het tandvlees, het Cementum die rond de wortel van de tand, het alveolaire bot, is verankerd in de Tand, en de wortel van de huid, het aansluiten van vezelig weefsel tussen de Tand en het bot. Door de verdediging processen in de context van de ontsteking van het lichaam niet alleen aanvallen van de bacteriën, maar ook de schade van eigen structuren. Op deze manier wordt de tand is opgebouwd uit de holding apparaten, en de tanden verliezen hun vaste zitplaats in het alveolaire bot.

  Twee verschillende vormen van parodontitis

  • De chronische parodontitis is de meest voorkomende Vorm. Het loopt nogal langzaam, soms in vlagen. De meeste volwassenen zijn van 30. De leeftijd van de betrokken. Bijzonder hardnekkige ontsteking die niet reageert op de behandeling, worden ook wel aangeduid als (therapie)refractaire parodontitis.
  • Zeldzame agressieve parodontitis. U verloopt sneller dan de chronische Vorm en treft vooral kinderen en jonge mensen. In agressieve parodontitis, bepaalde immuun cellen reageren bijzonder sterk; daarnaast is de bacterie meestal kunt Aggregatibacter actinomycetemcomitans tonen.

  Bij het eerste teken van parodontale ziekte, het is nuttig in ieder geval overleg met een tandarts. Nu de Artsen weten dat parodontale ziekte is niet alleen een Probleem van de tanden vergroot ook het risico op het ontwikkelen van Diabetes en hart-en vaatziekten.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top