Snelevacature Amsterdam

Pees

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een luide Knal en de pees is gescheurd: De scheur van de achillespees is de enige scheur in haar volume te wijten aan de meest sensationele van de pees. Een pees scheuren kunnen optreden in alle regio ‘ s van het lichaam, omdat de Pezen in het lichaam sluit spieren aan de beenderen en gewrichten. Voor de atleten, de diagnose van de achillespees ruptuur is vaak een schok, als hij trekt in een deel van een langere periode. Artsen behandelen een pees scheuren, zowel op operationeel en in conservatief – afhankelijk van de individuele omstandigheden van de betrokkene.

  Wat is een scheur in een pees?

  Pezen verbinden de spieren aan de beenderen en gewrichten. Uw taak is om te zenden spier kracht aan het skelet. Ze bestaan uit grof bindweefsel (collageen) en zijn zeer verbonden met de spieren, botten en gewrichten, waar u start. In Combinatie met de spieren en skelet, zij vormen de basis voor doelgerichte bewegingen.

  Pezen zijn te vinden in alle regio ‘ s van het lichaam. De grootste en sterkste pees van de mens, de achillespees, die hecht aan de hiel. Het is voor de Verlaging van de tip van de voet (als het bij het Staan op de toppen van je tenen is nodig) en kan weerstaan tot een ton van de tractie. Andere grote Pezen van het lichaam, de patella pees, die hecht aan de patella en de biceps(brachii)-de pees die hecht de biceps spieren van de armen, bijvoorbeeld.

  Veel mensen weten niet het verschil tussen de Pezen en de ligamenten en het gebruik van beide termen als synoniem. In dit geval zijn beide structuren kan heel eenvoudig met de volgende “ezelsbruggetje”: ligamenten verbinden aan het bot bot, Pezen verbinden de spieren met de botten.

  Het gaat om een pees scheuren (peesruptuur), treedt onmiddellijk een scherpe, stekende pijn. Meestal zwelt dan het omliggende weefsel en verkleurd kan worden (blauwe plekken, hematoom). Door de spleet met bepaalde bewegingen van de betrokken bot-of gewrichts -, zijn nauwelijks of zelfs niet meer mogelijk, omdat de verbinding tussen spier en bot/gewricht gebroken is. Vaak, sportblessures of ongevallen leiden scheuren van een pees; echter, er zijn andere oorzaken voor de breuk van een pees.

  Pezen kunnen ook scheuren gedeeltelijk (pees scheuren). In dit geval, ook optreden direct pijn en druk vervolgens zwelling met verkleuring. Een verdere Vorm van pees-gerelateerde verwondingen is avulsie van de zogenaamde Pees (gescheurde Pees). In het geval van een pees avulsie, de pees scheurt met hun knokige anker van het bot.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top