Snelevacature Amsterdam

Peritoneale Ontsteking (Peritonitis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een peritoneale ontsteking (Peritonitis) zijn ontstoken, de twee buik van de huid, het slijmvlies van de buikholte, als gevolg van een infectie. De werkelijke oorzaak van andere ziekten, bijvoorbeeld blindedarmontsteking. Ze laat ziekteverwekkers in de buikholte. Peritonitis is levensbedreigend en moet onmiddellijk de behandeling. Soms intensieve medische zorg is noodzakelijk.

  Wat peritonitis is?

  In het geval van een buikvlies ontsteking (medisch Peritonitis) ontstoken ziekteverwekkers zijn de twee huiden dat de dekking van de buikholte in het Interieur, door een infectie met een andere ziekte. Zoals het buikvlies (Buikvlies) is bedoeld om de huid, de kleding van de binnenkant van de buikholte (pariëtale buikvlies) en het bedekken van een deel van de buik-en bekkenorganen (viscerale buikvlies). In de volwassene, de maag skins op een oppervlakte van ongeveer 2 tot 2,5 vierkante meter. Zij zorgen ervoor dat de organen kunnen glijden tijdens het bewegen soepel langs elkaar en ze voor anker op hetzelfde moment, in de juiste, vooraf bepaalde Positie. Daarnaast is de huid van het buikvlies door een dicht netwerk van bloed-en lymfevaten doorkruist en geschikt voor een verscheidenheid van de lymfeklieren. In Combinatie, ze beschermen de buikholte tegen infecties.

  In het ergste geval kan het leiden tot orgaanfalen

  De uitstroom van lymfevocht komt vooral voor op de onderzijde van het membraan, die kan brengen in een peritonitis levensbedreigende gevolgen. De reden is dat Geïnfecteerd Afscheiding uit de ontstoken buik van de vacht loopt door het lymfatische leidingen in de bloedbaan. De infectie en ontsteking van de producten kan zich via de bloedsomloop vrij door het lichaam. In het ergste geval leidt dit tot bloedvergiftiging (Sepsis), wat resulteert in het falen van de interne organen. Naast de behandeling van peritonitis, alsmede van de activering ziekte, intensieve medische zorg van de betrokkenen is noodzakelijk.

  Een sterke maag is een typisch Symptoom van een peritonitis zijn pijn

  Peritonitis wordt gekenmerkt door symptomen, de triggers, de ontsteking zelf, alsmede door de klachten, die veroorzaakt worden door de onderliggende ziekte (bijvoorbeeld een darmobstructie of appendicitis). Typische symptomen van peritonitis ernstige abdominale pijn en een sterke verdediging van de spanning. Met inbegrip van de dokter begrijpt de kramp spanning van de spieren van de buikwand als gevolg van de pijn. Afhankelijk van de mate van peritonitis de Tederheid is lokaal op het zieke Orgaan opvallen of zich verspreidt over de buik, totdat uiteindelijk de hele buik is hard. Naast de kenmerkende symptomen van Peritonitis, een sterk gevoel van ziekte, gepaard met symptomen zoals verlies van eetlust, opgeblazen gevoel, koorts en Misselijkheid. Voeg daarbij de tekenen en symptomen die een indicatie van de onderliggende aandoening, bijvoorbeeld, Koterbrechen als gevolg van geavanceerde darmobstructie.

  Heftige Bauchschmerzen sind ein typisches Symptom einer Bauchfellentzündung

  Zijn maag is een typisch Symptoom van een peritonitis zijn pijn

  In het Algemeen, de oorzaak van peritonitis is een infectie of ontsteking afkomstig van een ander Orgaan in de buik of het bekken gebied, bijvoorbeeld, appendicitis of darmzweren. Soms is de oorzaak ligt buiten de buikholte. Dus, een abces kan resulteren in een ander deel van het lichaam aan een bloedvergiftiging, die zich uitstrekt over de circulatie van het bloed, en de buik-skins ontstoken. Zeldzame tumoren en verwondingen (scheuren, bijvoorbeeld, schot-of steekwonden) van de ontspanknop. Ook, puncties, operaties of een buitenbaarmoederlijke zwangerschap zijn enkele van de mogelijke oorzaken van peritonitis.

  De behandeling van peritoneale ontsteking is afhankelijk van de oorzakelijke onderliggende ziekte

  In het geval van een peritoneale ontsteking, bestaat de behandeling uit de behandeling van de oorzakelijke onderliggende ziekte en Peritonitis. Alleen in het Samenspel van genezing is niet mogelijk, omdat anders de werkelijke ontsteking (bijvoorbeeld, appendicitis) leidt tot de herhaling van infecties van de buik skins. De oorzaak is een infectie van buiten buikholte (bijvoorbeeld door bacteriën, zoals pneumococci of streptokokken), toegediend door de arts, en antibiotica, evenals de bijbehorende vloeistof infusies. De oorzaak is een infectie in de buik of het bekken ruimte, moet worden bediend in de regel. Bovendien, de ontstoken buik skins zijn regelmatig gespoeld met een steriele saline oplossing voor het verwijderen van ziekteverwekkers. Daarnaast zijn de Betrokken antibiotica.

  Een peritonitis, afgezien van een paar uitzonderingen na, nauwelijks te voorkomen. Een van deze uitzonderingen, de levercirrose is meestal veroorzaakt door een langdurig hoog alcoholgebruik. Daarom is het belangrijk zich te onthouden van alcohol en het eten van een uitgebalanceerd en gezond. Dit beschermt niet alleen de lever, het verbetert ook de Algemene staat van gezondheid.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top