Snelevacature Amsterdam

Pigmentstoornissen

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Artsen spreken niet van pigmentatie, wanneer de melanocyten niet goed functioneren. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor de kleur van de huid door kleur pigmenten (Melanine) te produceren. Pigmentatie stoornissen zijn in de meeste gevallen, vanuit medisch oogpunt, onschuldig, worden waargenomen door de Betrokken, maar vaak als een cosmetisch Probleem.

  Wat zijn de pigmentatie stoornissen?

  Voor de verkleuring van de huid, de melanocyten zijn verantwoordelijk. Dit zijn de cellen die de productie van het pigment Melanine. Worden aangemoedigd zo snel als UV-licht de huid raakt. De Melanine wordt vervolgens gestort op een beschermende film op de kernen van de cellen, om te voorkomen dat schade aan het genetisch materiaal door de agressieve zonnestralen. Tegelijkertijd vormt het lichaam meer melanocyten, de productie van de pigmenten te verhogen. Regelmatig UV-bestraling, de huid wordt steeds donkerder. Als deze Combinatie werkt niet, het gaat om pigmentatie stoornissen.

  Pigmentstörung Sommersprossen

  Sproeten zijn de meest voorkomende goedaardige pigmentatie stoornissen

  Over het algemeen zijn de deskundigen onderscheiden drie verschillende vormen van pigment stoornissen. In het geval van een Hyper-pigmentatie van de Melanine in bepaalde gebieden van de huid. Meestal is het bereik is beperkt, maar het kan ook worden beïnvloed van het hele lichaam. Typische voorbeelden zijn zomersproeten, levervlekken, ouderdomsvlekken en Melasma, wanneer het gaat om grootschalige verkleuring, die zich bij voorkeur in het gezicht. De bruine vlekken worden veroorzaakt door het feit dat de productie van melanocyten is over het algemeen te hoog is, of dat de Melanine van de huid wordt versterkt in de bovenste is aangesloten.

  De productie van de pigmenten is mogelijk te laag. Dan is de pigmentatie te hypopigmentatie, zoals in het geval van Vitiligo (“witte vlek ziekte”). In het geval van hypopigmentatie, het aantal melanocyten is of te laag of de cellen zijn beschikbaar voor het produceren te weinig Melanine.

  Albinisme is een speciale vorm van pigmentatie stoornissen

  Een speciale vorm van pigmentatie stoornissen is een genetische albinisme. De vorming van melanine, niet hier, dat is de reden waarom de Getroffen moeten ongewoon lichte huid en wit haar. Daarnaast is een belangrijke natuurlijke bescherming tegen de zon ontbreekt, dat is de reden waarom ze reageren op licht bestraling is uiterst gevoelig, en een verhoogd risico voor verschillende huidaandoeningen (bv. huidkanker).

  Pigmentatie stoornissen zijn in de meeste gevallen ongevaarlijk, zelfs als ze worden vaak gezien als een cosmetisch Probleem. Ongewone verkleuring moet worden onderzocht door de arts, want het is voor de leek, in veel gevallen, het is niet duidelijk of ernstige ziekte achter de rug. Met bruine vlekken kunnen worden, bijvoorbeeld gevaarlijk pigment stoornissen of Cel gezwellen, die de Melanine-vorming ook toeneemt (bijvoorbeeld Zwarte huid kanker). In het geval van buitengewoon lichte huid schimmel kan gebieden ziekten de oorzaak van dat moet dienovereenkomstig worden behandeld.

   

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top