Snelevacature Amsterdam

Pijn in de heup

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Pijn in de heup zijn pijnlijke sensaties in het gebied van één of beide heupgewrichten. Ze kunnen optreden ofwel acuut, bijvoorbeeld na een verwonding of een chronische pijn in de heup voor enkele maanden of jaren te ontwikkelen. Voorkomende triggers voor pijn in de heup artrose in de heup -, spier-verstuikingen en botbreuken in het gebied van de heup.

  Wat pijn in de heup?

  Pijn in de heup – soms zijn ze ontstaan plotseling stijgen van de trap, Joggen of met de auto rijden, soms heel onverwacht opstaan in de ochtend of in de nacht in bed. Spontane gezamenlijke problemen worden vaak geassocieerd met oudere mensen, in feite, pijn in de heup kan ieder volk en in elke leeftijd. Maar wat is achter deze pijn? En wat is de rol van de heupen spelen in deze?

  Hüftschmerzen häufig wegen Arthrose

  Bij oudere mensen pijn in de heup worden vaak veroorzaakt door artrose

  De heupen verwijzen naar het gebied in het menselijk lichaam, in het bekken en het been aan. Het Centrale Element in de Heup regio, de heupgewrichten, waar de bal-vorm van de kop van het dijbeen (Femur) in de contactdoos van het bekken (Pelvis). Deze constructie is vergelijkbaar met de bal gewrichten van de schouder, omdat de kop van de femur te draaien in de socket in alle richtingen en zo het been is zeer flexibel, kunnen verplaatsen. Zoals het is, maar gevoegd bij ongeveer de helft van het acetabulum, praten met een arts ook een moer joint – het is niet helemaal zo grote bewegingen mogelijk zijn voor de joint head is verankerd, maar vast en komt slechts zeer zelden uit het stopcontact (dislocatie, Luxatie).

  Pijn in de heup zijn niet ongewoon

  De heupgewrichten laten Gaan van mensen rechtop staat en stand en voert ongeveer 60 procent van het lichaamsgewicht wanneer je rennen en Springen zelfs meer. Volgens de knieën, de heup gewrichten zijn de tweede grootste gewrichten van het menselijk lichaam. Volgens pijn in de heup worden veroorzaakt door slijtage, verwondingen en ziekten van de gewrichten zijn niet ongewoon. Mogelijk artrose (gewrichtsslijtage) of een bursitis (Bursitis), bijvoorbeeld. Kinderen en jongeren lijden, maar soms een “Hüftschnupfen” (Coxitis fugas), of een “snap” – heup (Coxa saltans).

  Pijn in de heup is niet altijd verbonden met het heup-gewricht

  Echter, pijn in de heup zijn niet altijd eigenlijk een probleem met de heup. Pijn in het bekken en bovenbeen veel mensen als pijn in de heup, en ook de schade van de lumbale wervelkolom, bijvoorbeeld door een hernia – zijn uitgedrukt in de heupregio. Niet gezien worden omgekeerd, schade aan de heupgewrichten altijd als pijn in de heup; straalen van, bijvoorbeeld, in de lies of in de benen. Dit geldt ook voor de wijdverspreide artrose in de heup.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top