Snelevacature Amsterdam

Pijn In De Rug (Dorsalgie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Rugpijn is de meest voorkomende gezondheidsproblemen in Duitsland. Studies suggereren dat tussen een derde en duits meer of minder terug ongemak. Het is zeer waarschijnlijk op een bepaald punt om de ervaring te maken met pijn in de rug in de loop van zijn leven naar schatting blijven slechts een Vijfde van dergelijke klachten gespaard.

  Wat is rugpijn?

  Pijn in de rug is common – elke tweede naar de derde duitse beïnvloed wordt geschat dat meer of minder sterk. De meeste van de klachten voor te bereiden op het sacrum en lumbale wervelkolom, d.w.z. het onderste gedeelte van de rug. Naast de rugpijn in de onderrug (“lumbago”), klachten van de wervelkolom vaak. Zelden, de pijn op de borst wervelkolom. Vaak geen fysieke oorzaak achter de pijn de dokter spreekt van “aspecifieke rugklachten”. Soms veranderingen aan de wervelkolom of andere ziekten zijn de reden voor de klachten. Voorbeelden van dergelijke artrose (gewrichtsslijtage), een hernia of een verkeerde uitlijning van de wervelkolom (scoliose).

  Rugpijn is meestal onschuldig

  Rugpijn of pijn in de onderrug vaak te genezen van zichzelf: In de meeste gevallen, de pijn is in eerste instantie heel sterk, van het geluid, maar dan is het weer helemaal zelf. Ondersteunende behandeling van pijn helpt. Hoewel acute rugpijn is heel vervelend en het alledaagse leven in het begin, aanzienlijk beperken – de meeste van de tijd dat hij onschuldig is. Anders ziet het er, als verlamming, verlies van Gevoel, of andere symptomen optreden. Dan is een direct bezoek aan de huisarts is nodig om verduidelijking van de oorzaken!

  Om de 5 meest voorkomende vragen pijn

  Die behandelt pijn in de rug?

  Als u last heeft van pijn in de rug, meestal eerst uw huisarts is de aangewezen persoon. Hij kan het uitvoeren van een eerste onderzoek en, afhankelijk van de resultaten zijn beschikbaar, indien nodig naar een specialist. Hier het hangt af van de oorzaak van uw pijn in de rug. U kunt worden doorverwezen naar een orthopedisch arts, een fysiotherapeut of een neuroloog. De pijn in de rug is het rechtstreekse gevolg is van een ongeval, moet je gaan natuurlijk, in een ziekenhuis, om te worden in staat om een ernstiger letsel uit te sluiten.

  Wat is chronische pijn?

  Pijn, van welke aard dan aangeduid als chronisch als deze langer duurt dan zes maanden. De oorzaak is op dit moment niet vaak herkenbaar, maar de pijn is nog niet constant. Meer informatie over chronische pijn, die u hier kunt lezen.

  Wat is beter pijn in de rug – een harde of zachte matras?

  In feite, is het zo dat de juiste matras mag niet te hard en niet te zacht. Goed en zacht voor de achterkant is een matras dat absorbeert uw lichaam precies. Dit betekent dat Als je ligt op je bed, het is toegestaan om de vorm van de pad op elk punt in een uitsparing. In dit geval, andere delen van het lichaam niet optimaal ondersteund. Voor meer informatie over de juiste matras voor pijn in de rug er is hier.

  Wat pijn doen met terug in de zwangerschap?

  De meerderheid van de vrouwen lijden tijdens de zwangerschap pijn in de onderrug. Het is een effectieve remedie tegen aanhoudende klachten is duidelijk in beweging. Sporten, zoals Zwemmen of Yoga kan bijdragen aan de verlichting van de achterkant, door de versterking van hem voorzichtig. Voor meer tips om te voorkomen dat de rugpijn tijdens de zwangerschap vind je in onze fotogalerij.

  Wat helpt bij rugpijn?

  Er zijn verschillende methoden voor het verlichten van pijn in de rug. Ten eerste is het belangrijk te weten wat de oorzaak van de klachten. Als je niet weet wat de betekenis van pijn de reden voor zijn rug, moet zoeken naar het advies van een osteopaat. Dit verwijst in zijn zoektocht voor het hele lichaam. Het zou dus kunnen zijn, bijvoorbeeld, dat de Osteopaat onthult dat de stoornis van een intern orgaan veroorzaakt pijn aan de rug. Natuurlijk, er zijn ook andere procedures en specialisten, die kan voorkomen dat het helpen en pijn in de rug.

  Rückenschmerzen durch falsches sitzen

  Zit in de verkeerde positie op de werkplek is een veel voorkomende oorzaak van pijn in de rug

  Pijn in de rug kan chronisch worden

  Naast acute pijn, de mogelijkheid van rugpijn chronisch zijn. Achter de fysieke oorzaken soms, vaak niet-specifieke rugpijn. Chronische pijn zal dan zijn om een eigen ziekte. Het is daarom belangrijk om actief te worden en tegen de “pijn spiraal”.

  Een blik op de ruggengraat en helpt de pijn aan het begrip van de rug: De rug ondersteunt de romp en belangrijke beschermt zenuwbanen, het ruggenmerg. Van boven naar beneden, het bestaat uit de nek, wervelkolom, lumbale wervelkolom, het heiligbeen en het stuitbeen. Van de zijkant gezien, de wervelkolom is vermenigvuldigen gebogen. Zo kunnen ze absorberen even geladen en is stabiel.

  De wervelkolom lijkt op een gebogen staaf, waarin de afwisselend wervels en tussenwervelschijven zijn bekleed-up. De wervels zijn met elkaar verbonden via hun projecties; deze projecties, de wervelkolom gewrichten (facetgewrichten). Dankzij hun vorm, de vortex wikkel rond het bot, het ruggenmerg en te beschermen, in deel, ook de vertakking zenuw takken die komen uit het ruggenmerg.

  Flexie-distractie tegen rugpijn

   

   

   

  Dr. med. Uwe Diedrich, een arts en een Chirotherapeut in Norderstedt, Duitsland, verklaart dat de flexie-distractie en toont een Video van hoe het loopt.

  Tussen de vertebrale botten van de tussenwervelschijven. Het buffers, zoals gel kussens lasten die op de rug. Ze houden ook de wervels uit elkaar en veilige mobiliteit. De tussenwervelschijven hebben geen bloedtoevoer. Moet je om te schakelen lossing en lading, in te voeren en afval te scheiden. De tussenwervelschijven zijn opgelucht te weinig, krimpen, veranderen zij hun consistentie – soms moet je slip (hernia).

  De spieren en ligamenten stabiliseren van de wervelkolom. De grote buitenste rug-en buikspieren voelen we ons, als we naar de terug – of, als we na een stressvolle dag, gespannen. Daarnaast zijn er de fijne spieren tussen de vertebrale botten, die het aanpassen van de wervelkolom. Deze spieren zijn bekend bij ons, meestal minder. Bent u echter merkbaar wanneer u pijn veroorzaken in het geval van een zogenaamde Blokkade abrupt gespannen en terug.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top