Snelevacature Amsterdam

Pine bark extract verbetert de elasticiteit en hydratatie van de huid

Pine bark extract verbetert de elasticiteit van de huid, vermindert rimpels en verbetert de aanmaak van het bindweefsel component die ervoor zorgt dat de huid strak en gehydrateerd. Vooral in combinatie met hyaluronzuur, pine bark extract is daarom de ideale Anti-aging stoffen voor de huid. Dit is bewezen door verschillende klinische studies.

Voor meerdere jaren, het bewijs dat pine bark extract ondersteunt de gezondheid van de huid en op de top van dat, Anti-Aging effecten jongere blijft groeien. Dus, in 2003, een onderzoek van het Bayerische Julius-Maximilians-Universiteit in Würzburg, pine bark extract, de Elastine inhoud van de huid, collageen binding, en de Oxidatie van de twee verwante stoffen kunnen voorkomen (1).

Een italiaanse studie geeft een verbeterde doorbloeding van de huid, pine bark extract, die ook leidt tot een snellere genezing van de wond (2). Amerikaanse wetenschappers ontdekten dat pine bark extract tegen UV-straling een beschermend effect kan hebben, maar natuurlijk is het niet de voorzorgsmaatregelen die moeten worden genomen in de zon ligt te vervangen (3).

Studie: pine bark extract en de hydratatie van de huid bij vrouwen boven de 50

Een recente studie uitgevoerd bij het Leibniz-Instituut voor milieu-medisch onderzoek (IUF), Düsseldorf, heeft betrekking op de invloed van pine bark extract voor de elasticiteit en het vochtgehalte van de huid bij vrouwen na de Menopauze. In de studie, 20 gezonde vrouwen in de leeftijd van 55 tot 68 jaar. Twaalf weken kregen ze pine bark extract in een dagelijkse dosis van 75 mg. Een controlegroep werd niet vastgesteld.

Minder rimpels met pine bark extract

Na drie maanden van de inname periode, vonden de onderzoekers een verhoging van de elasticiteit van de huid met 25 procent. Daarnaast is het aanbod van vochtgehalte van de huid verbeterd met acht procent. Natuurlijk, dit is ook visueel een gunstige invloed. Dus, de vorming van rimpels verminderd met drie procent.

Wat is het effect van pine bark extract op moleculair niveau?

Nog interessanter is het resultaat van het onderzoek, de onderzoekers voor het eerst op moleculair niveau, de effecten van pine bark extract op de huid. Waren extract ten opzichte van verschillende parameters, zowel voor als na de inname van de schors van de pijnboom. Een van hen was de synthese van hyaluronzuur.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een suiker dat behoort tot de extracellulaire Matrix van het bindweefsel. Dat is, hyaluronzuur is gelegen tussen de cellen van het bindweefsel en wordt, onder andere, voor de opslag van water is verantwoordelijk. Daarnaast hyaluronzuur draagt aanzienlijk bij tot de weerstand tegen druk of de stevigheid van de huid.

Helaas, het is, echter, dat vanaf ongeveer het 30e jaar van het leven van de productie van hyaluronzuur en de concentraties in het bindweefsel verwijderen. Een gevolg van deze vergrijzing, tekorten in de vochtvoorziening op de huid, een daling van hun elasticiteit, evenals een progressieve vorming van rimpels. Ook het kraakbeen en de gewrichten last van de verminderde beschikbaarheid van hyaluronzuur, het gaat om het gezamenlijke ongemak.

44% toename in de synthese van hyaluronzuur door pine bark extract

Een belangrijk resultaat van het huidige onderzoek was dan ook dat de productie van hyaluronzuur in de huid was aan het einde van de studie door maar liefst 44 procent hoger dan aan het begin. De in düsseldorf gevestigde wetenschappers zijn tot de conclusie gekomen dat een inname van pine bark extract kan nuttig zijn voor het klinische tekenen van veroudering van de huid (4).

(1) Högger, Petra, et al., Antioxidant activiteit en remming van de matrix metalloproteinasen door metabolieten van maritime pine bark extract (pycnogenol), Vrije Radicalen, de Biologie en de Geneeskunde, Volume 36, nummer 6, 15 Maart 2004, p. 811 – 22. (2) Belcaro, G., et al., Veneuze Ulcera: Microcirculatory Verbetering en een Snellere Genezing met Lokale Gebruik van Pycnogenol®, Angiology, November/December 2005 vol. 56. – nr. 6, blz. 699 – 705. (3) Packer, Lester, et al., Solar uv-geïnduceerde erytheem in de menselijke huid en nuclear factor-kappa-B-afhankelijke genexpressie in keratinocyten worden gemoduleerd door een franse maritime pine bark extract, Vrije Radicalen, de Biologie en de Geneeskunde, Volume 30, nummer 2, 15 januari 2001, blz. 154 – 160. (4) Marini, A., et al., Pycnogenol® effecten op de huid zijn elasticiteit en hydratatie samenvallen met verhoogde gen-expressies van collageen type I en hyaluronic acid synthase in vrouwen, Huid Pharmacol Physiol. 2012;25(2), pp. 86 – 92.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top