Snelevacature Amsterdam

Poliomyelitis (Polio)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Zelfs als de Naam misschien anders vermoeden, kan ziek worden met polio en volwassenen. In de meeste gevallen, de infectie veroorzaakt het Polio Virus hebben geen symptomen, maar de ziekte kan ook leiden tot verlamming van het hele lichaam, en zelfs de dood. Betrouwbare bescherming tegen infecties, geeft een beschermende vaccinatie.

  Wat is polio?

  Polio is een zeer besmettelijke ziekte die wordt veroorzaakt door een infectie met het Polio-Virus en leiden tot blijvende verlamming van het lichaam. Medisch, de ziekte Poliomyelitis anterior acuta, of Polio. De Naam kinderverlamming is te wijten aan het feit dat de ziekte ontstaat meestal in de kindertijd. De meeste van deze kinderen waren onder de leeftijd van vijf jaar zijn getroffen, maar ook volwassenen kunnen er ook ziek te Polio.

  Symptome von Kinderlähmung

  Eerste symptomen van polio kan zijn Misselijkheid, koorts en spierpijn

  De vaccinatie tegen polio

  Polio virus, de verwekker van polio, zijn verspreid over de hele wereld. Na de world health organization (WHO) in de jaren 1980, een programma voor de eliminatie van polio door een vaccinatie werd ingevoerd, de ziekte kan echter sterk worden verminderd. In 1988 wereldwijd ongeveer 350.000 mensen in de polio-patiënten, gemeld in 2013, alleen 406 gevallen. Het laatste geval in Duitsland verworven polio was ingeschreven in 1990. De laatste twee importeren gevallen in die Ziek in Egypte en India waren aangesloten, heeft plaatsgevonden in 1992. Slechts in een paar landen, zoals Nigeria, Afghanistan en Pakistan), is het tegenwoordig grotere uitbraken van de ziekte, de zogenaamde gehandicapte Kind-Endemische soorten.

  Door de manier waarop: In Duitsland, moet de arts verdacht op polio, de dood als gevolg van Polio of de detectie van Polio virussen onmiddellijk naar de Afdeling gezondheid rapporteren.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top