Snelevacature Amsterdam

Post-Traumatische Stress-Stoornis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een traumatische ervaring, zoals een verkeersongeval of een geweldsmisdrijf is een bijzonder stressvolle Situatie. De meeste mensen, echter, zijn in staat tot het verwerken van deze gebeurtenissen in de loop van de tijd. Indien dit niet mogelijk is en het gaat om het dagelijks leven, stress symptomen het gevolg zijn van het trauma, het is wel een post-traumatische stress-stoornis moet behandeld worden met psychotherapie.

  Wat is post-traumatische stress-stoornis?

  In het geval van een post-traumatische stress-stoornis (PTSS) is een mogelijke vertraagde gevolg van een reactie op een traumatische gebeurtenis die langer dan een lange periode van tijd, en niet alleen weer afneemt. Triggers kunnen worden gebeurtenissen die u zelf ervaren als een slachtoffer, of waarneming van een andere dan een oog getuige die in geval van nood assistenten.

  Posttraumatische Belastungsstörung

  Uit een post-traumatische stress-stoornis is als een trauma niet kunnen worden verwerkt in een tafel-achtige ervaring van een geweldsdelict of een ongeval, psychologisch en permanent de dagelijkse belast

  PTSS na een Trauma

  De meeste mensen zijn in staat om te gaan met stressvolle gebeurtenissen en extreme stress-situaties. Zowel de fysieke als psychische klachten volgens laten je de tijd hebt en het lichaam herstelt de emotionele balans. Er zijn echter stressvolle situaties die leiden tot het Beïnvloed ook te lijden voor maanden tot jaren na het einde van de stressvolle situaties, zelfs onder sterke emotionele stoornissen. Typische voorbeelden van dergelijke intensieve stress factoren, oorlogen, natuurrampen, gewelddadige en seksuele misdrijven, een ernstige verkeersongevallen of andere evenementen met een werkelijke bedreiging voor het leven of de dreiging van ernstig letsel. Artsen spreken in dit geval van een post-traumatische stress-stoornis in korte PTSS. Het meest frequent dit gebeurt wanneer bepaalde vaardigheden om te gaan met Stress, gebrek.

  Frequentie van post-traumatische stress-stoornis

  Ongeveer één op de zeven procent van de wereldbevolking lijdt één keer in hun leven post-traumatische stress-stoornis. Vaker, echter, stoornissen na stressvolle gebeurtenissen, wordt het minder uitgesproken. De incidentie van post-traumatische stress-stoornis is afhankelijk van het type van de stressvolle gebeurtenis. Gevolg is dat de helft van alle slachtoffers van verkrachting en PTSS. Een kwart van alle mensen die getuige zijn geweest van een geweldsdelict, en 20 procent van alle oorlogsslachtoffers symptomen van post-traumatische stress-stoornis.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top