Snelevacature Amsterdam

Prikkelbare blaas

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Mensen met een prikkelbare blaas constant naar de wc, zelfs als uw blaas is een beetje gevuld. Het Probleem treft vooral vrouwen, mannen ontwikkelen minder kans op een overactieve blaas. De prikkelbare blaas is een speciale Vorm van de blaas zwakte, die wordt gekenmerkt door frequente drang, plotselinge en sterke urine.

  Wat is het prikkelbare blaas?

  Per definitie, de arts van een overactieve blaas (ÜAB), urethrale syndroom, spreekt in meer dan acht reizen naar de Wc per dag. Mensen met een prikkelbare blaas in de nacht, in veel gevallen, een dagelijks 20 tot 30 Keer op de wc, ook. De symptomen kunnen tijdelijk verdwijnen, maar ze zijn meestal constant.

  Prikkelbare blaas, urine is niet goed gemaakt drang

  Tijdens de stoelgang mensen met een prikkelbare blaas kan – vooral beïnvloed zijn vrouwen tussen de leeftijden van 30. en 50. Leeftijd – een klein beetje water. Omdat de blaas is gedeeltelijk gevuld met een paar milliliter urine. Ter vergelijking: In het geval van een normale blaas urine optreedt rijden alleen voor 250 tot 500 milligram vloeistof in liters. Het onjuist als gevolg van urine-drang – de deskundigen suggereren, door ongebreidelde impulsen van het Centrale zenuwstelsel wordt geactiveerd, kan het voldoen aan een gevoelige, overactieve blaasspier.

  Reizblase Frau mit Toilettenpapier

  Voor een prikkelbare blaas, een frequente, plotselinge en intense urine drang is karakteristiek

  Taboe-Onderwerp Prikkelbare Blaas

  In tegenstelling tot een blaasontsteking (cystitis) of urinebuis ontsteking (Urethritis) met soortgelijke klachten, de behandelend arts vindt prikkelbare blaas, in het Algemeen, noch een infectie, noch enige andere lichamelijke oorzaken. Echter, veel mensen zijn getroffen door de prikkelbare blaas. Experts schatten dat in Duitsland, meer dan vier miljoen mensen last van een prikkelbare blaas. Het aantal niet-gemelde gevallen is hoog, er is een mooie zeepbel, net als alle andere vormen van blaas zwakte, het is een taboe-onderwerp. Uit angst voor sociale Isolatie, het Beïnvloed het verbergen van hun klachten. Uit een gevoel van schaamte en verplaatsing van de behandelende arts niet aan de orde is vaak actief op de klachten. Meer dan twee derde van de mensen met een prikkelbare blaas, de behandeling zelf. De mogelijkheden van een medische of gedrags-therapeutische behandeling leer je vaak niet bewust van.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top