Snelevacature Amsterdam

Prostaat Kanker (Prostaat Kanker)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Prostaatkanker bij mannen de meest voorkomende kanker ziekte in Duitsland. Volgens het Robert Koch Instituut, meer dan 60.000 mensen zijn gediagnosticeerd per jaar. Oudere mannen worden getroffen door prostaatkanker Vóór de leeftijd van 40 jaar. Jaar oud, hij nauwelijks optreedt, en de gemiddelde leeftijd waarop een ziekte is 69 jaar. In een vroeg stadium van prostaatkanker kan worden genezen – onderzoek voor een vroege diagnose is dus erg belangrijk.

  Wat is prostaatkanker?

  In het geval van prostaatkanker – de medische term prostaat kanker is een kwaadaardige Tumor van de prostaat (prostaat). In de geneeskunde, een onderscheid tussen goedaardige en kwaadaardige tumoren. In het geval van kwaadaardige tumoren kunnen verwijderen van afzonderlijke cellen van de Tumor en, bijvoorbeeld, via de bloedbaan naar andere organen en er zijn nieuwe tumoren (metastasen). Prostaatkanker is één van de zogenaamde kanker: de huid kwaadaardige tumoren van de huid of de slijmvliezen. Prostaatkanker ontstaat in de glandulaire cellen van de prostaat en kunnen uitzaaiingen in de lymfeklieren, botten of andere organen.

  Grafik zu Prostatakrebs in Deutschland

  De ontwikkeling van de incidentie en sterfte van prostaatkanker in Duitsland

  De prostaat is een kastanje-en kleinbedrijf klier die deel uitmaakt van de interne geslachtsorganen van een man. Blaasjes hiertoe behoren ook het zaad hoofd en Zaden naast de prostaat. De prostaat ligt in het bekken onder de blaas en omgeeft het eerste deel van de plasbuis. Hun locatie in de voorkant van de endeldarm, een deel van de endeldarm, gebruiken Artsen, daarom, voor een tactiele onderzoek. De prostaat produceert een Afscheiding die wordt geloosd tijdens de ejaculatie (zaadlozing) in de plasbuis en de zaadcellen worden gemengd. De locatie is ook de reden waarom het niet gaat om ziekten van de prostaat vaak problemen in het water.

  De prostaat is verdeeld in vier zones: de Zone Centrum, de buitenste (perifere) Zone, de zogenaamde präprost kenmerkende stof van de overgangszone (overgangszone) en de zogenaamde anterieure fibromuscular Stroma. Voor de opsporing van prostaatkanker de buitenste perifere Zone is vooral van belang omdat hier de carcinomen meest frequent ontstaan.

  Zoals in het geval van prostaatkanker de prostaat vergroot en als gevolg daarvan, de urinebuis kan zich voordoen in een gevorderd stadium van de ziekte problemen bij het Legen van de blaas. In geval van problemen met het water moet echter niet altijd een prostaat kanker de oorzaak. Omdat met de leeftijd, de prostaat vergroot als een regel. Dit is een goedaardige vergroting van de prostaat, die goedaardige prostaathyperplasie, die zich voordoet bij mannen komt veel voor en neemt toe met de leeftijd. De vergroting is de oorzaak van de problemen in het water, dit heet de benigne syndroom (BPS). Het is niet automatisch kanker.

  Prostaatkanker is in Duitsland de meest voorkomende vorm van kanker bij mannen, ongeveer een kwart van alle kanker van invloed op de prostaat. Vooral de toenemende leeftijd is een risicofactor: In het geval van een zesde man van ongeveer 50 jaar, de diagnose van prostaatkanker was. Prostaat kanker veroorzaakt in de eerste fase zijn er geen symptomen. Alleen als de Tumor een bepaalde grootte heeft bereikt, klachten. Daarom, ieder mens is geadviseerd door de wettelijke ziekenfondsen aangeboden screening vanaf de leeftijd van 45 jaar. Omdat in een vroeg stadium van prostaatkanker kan worden genezen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top