Snelevacature Amsterdam

Psoriasis (Psoriasis)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van mensen die lijden aan psoriasis, geïrriteerde huid op bepaalde Punten en zorgt voor een heldere, schilferige bekledingen. Dit is de meest voorkomende Vorm van psoriasis verwijzen naar Artsen als Psoriasis vulgaris. Het is een chronische huidziekte die meestal wordt uitgevoerd in batch-modus. De psoriasis besmettelijk is, noch gevaarlijk, maar het kunnen beperken van de kwaliteit van leven van de Getroffen.

  Wat is psoriasis (Psoriasis)?

  De psoriasis is een huidziekte, de manier waarop is een typisch voorbeeld van een scherp afgebakende huid, bijvoorbeeld op het gebied van de knieën en de ellebogen of de hoofdhuid. Hier is een schilferige vormen op ontvlambaar-rode achtergrond, zilverachtig-witte laag van Geile cellen. Tijdens deze zogenaamde Plaques zijn sommige mensen klein en nauwelijks merkbaar, onder andere een stuk van het oppervlak van de huid. Ze zijn meestal groeit in de tijd. Ook te voet en nagels, evenals de geslachtsorganen kunnen worden aangetast door psoriasis.

  Dicke Hornschicht bei Schuppenflechte am Knie

  In het gebied van de ellebogen en knieën, de dikte van het hoornvlies lagen zijn gevormd in een psoriasis vaak

  De klassieke Vorm van psoriasis wijst Artsen als Psoriasis vulgaris Plaque-type. In deze variant ongeveer vier van de vijf Psoriasis patiënten te ontwikkelen. Er zijn ook gevallen waarin, in plaats van de schuur van de roodheid van de huid op de voorgrond (Psoriasis inversa), of in aanvulling op puistjes (Psoriasis pustulosa). De aanleg voor psoriasis is een erfelijke, maar elke keer dat de ziekte uitbreekt. Meestal manifesteert zich voor het eerst in de adolescentie of de vroege volwassenheid. Mensen met een witte huidskleur aanzienlijk meer kans te worden getroffen door psoriasis dan donkerder huidtypen en Aziaten.

  In Duitsland, een schatting van het leven, van een totaal van 1,5 miljoen mensen met Psoriasis. Ongeveer één op de vijf ontwikkelde ook een zogenaamde Artritis psoriatica. Bepaalde gewrichten ontstoken raken in aanvulling op de huid en resulteren in blijvende schade. Typisch van Artritis psoriatica, een pijnlijke zwelling in de Vingers en tenen gewrichten. Ook de risico ‘ s voor andere chronische inflammatoire aandoeningen zoals de ziekte van Crohn verhoogd is bij mensen met psoriasis.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top