Snelevacature Amsterdam

Psychose

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Hallucinaties en wanen zijn enkele van de typische symptomen van een psychose – een psychische stoornis waarbij Patiënten de werkelijkheid ervaren in een gewijzigde Vorm. Een psychose kan hebben biologische oorzaken, maar ook zonder een duidelijk aanwijsbare trekker optreden. De behandeling bestaat uit verschillende onderdelen met een medicamenteuze therapie en psychotherapie.

  Wat is een psychose?

  De term psychose wordt gebruikt voor verschillende psychische aandoeningen die als Gemeenschappelijke factor, die van invloed op de ervaring van een verandering in het zelf en van de omgeving of proces. Het bekendste voorbeeld van een psychose, schizofrenie is zeker. Echter, veel andere ziekte foto ‘ s van de psychosen.

  De verschillende soorten psychosen zijn verdeeld in primaire en secundaire psychose. De primaire psychosen, verschillende aandoeningen van de schizofrene vorm van een cirkel, zoals schizofrenie. Bovendien, de affectieve psychosen, zoals een bipolaire stoornis, Depressie en manie, en de zogenaamde schizoaffectieve stoornis symptomen van de schizofrene vorm van een cirkel en de affectieve psychosen worden gerekend tot de primaire psychose.

  Psychose mit Halluzinationen

  Het meest voorkomende voorbeeld van een psychose schizofrenie, die zich manifesteert in wanen en hallucinaties

  Psychosen zijn verdeeld in primaire en secundaire psychosen

  Secundaire psychosen veroorzaakt door biologische veranderingen in de hersenen. Ze kunnen zich plotseling (acuut) of langzaam over een langere periode (chronische). Na de behandeling is, de oorzaak van de acute secundaire weg zijn psychosen meestal. Chronische secundaire psychosen blijven, echter, de meeste van de tijd.

  Over drie tot vier procent van de wereldbevolking lijdt ten minste eenmaal in het leven van een psychose. Mannen en vrouwen even vaak. De meeste psychosen ontstaan tussen de puberteit en de leeftijd van 35 jaar. Jaar, maar kan ontwikkelen, theoretisch, in elke tijd van het leven, waarin kinderen ziek worden zelden een psychose. Een tweede piek Incidentie is op oudere leeftijd in het kader van interne aandoeningen of hersenaandoeningen zoals dementie.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top