Snelevacature Amsterdam

Psychotherapie in plaats van Insuline?

Verhaltenstherapie und Beratung können Zuckerwerte senken
Bij Diabetes is het lichaam niet ziek wordt. Studies tonen aan: de ziel lijdt. Deze Kennis opent nieuwe perspectieven voor de behandeling: psychotherapie kan een gevolg zijn van ziekten zoals polyneuropathie preventie recente studies tonen aan dat psychologische ondersteuning, zoals gedragstherapie en counseling, kan het verminderen van de niveaus van de bloedsuiker. Dus, het risico op Diabetes kan worden aandoeningen, zoals zenuw-ziekte, polyneuropathie, kunnen worden verminderd. Hier kunt u leren hoe.

Hoe voel ik me? Deze vraag is voor mensen met Diabetes is erg belangrijk. Niet alleen omwille van het verhoogd suiker nieren de waarde van de duur, de ogen, de aders en de zenuwen kunnen beschadigen. Gevaarlijk de ziekte is voor de ziel. Want het is met dit in meer interactie dan had lange tijd aangenomen.

Het doordenken van de geneeskunde

Dus veel Artsen zouden gelachen hebben een paar jaar geleden over dit idee: Diabetes met psychotherapie te behandelen? Wat is het punt? Eindelijk, het is een lichamelijke ziekte. Maar de huidige studies laten zien dat het in zwart-wit: Psychologische ondersteuning, zoals gedragstherapie en counseling verlaagt de bloedsuikerspiegel. Dit betekent omgekeerd: De mentale Constitutie van een diabetische heeft een enorme invloed op zijn ziekte – in een positieve of, helaas in negatieve zin. Want niet zelden is er een soort van vicieuze cirkel, legt de psychosomatiek expert Professor Johannes Kruse: “aan de ene Kant, Depressie verhoogt het risico op het ontwikkelen van type 2 Diabetes. Aan de andere kant, de stress van de lichamelijke ziekte hand in hand gaan met de ontwikkeling van depressieve symptomen.”

Deskundigen schatten dat er vandaag een op de acht mensen met diabetes last van depressieve stoornissen en dus in een Neerwaartse spiraal beweging als het ook heeft Ingrid Rebholz ervaren. Je type-2-Diabetes is vastgesteld, meer dan 20 jaar geleden. “En dan is de arts bad me af, wat kan leiden tot het gevolg zijn van aandoeningen van hart-aanvallen tot blindheid. Als je niet depressief, hard,” zegt de 63-jarige.

Voortdurend bang voor de Suiker

Ze voelde zich in ieder geval sterk onrustig, leefde in constante angst voor hun bloedsuikerspiegel. Tot overmaat van ramp familie problemen en, ten slotte, de eerste gevolgen van Diabetes zijn toegevoegd. Ingrid stok had gevoelsstoornissen in de voeten – een Symptoom van het zenuwstelsel ziekte “polyneuropathie”. “Ik was helemaal overstuur en voelde zich niet in staat,” zegt de inwoner van Ulm, “eindelijk, we weten dat in Diabetes veel van zijn eigen gedrag hangt. Maar ik kon het ding met het eten en insuline spuiten gewoon recht in het handvat. En, steeds meer, het station was het ontbreekt mij, om te gaan naar de dokter.” Uiteindelijk kwam het tot het Extreme. Ze leed aan een gevaarlijk lage bloedsuikerspiegel en moest naar het ziekenhuis. “Gelukkig,” zegt ze vandaag. Want nadat ze hersteld was, fysiek, het Diabetes expert, de kliniek had een lang gesprek met haar. Na een diepte-interview, de dokter legde uit dat met haar een stuk op Depressie en indicaties – het gevoel van Overweldigd zijn, gebrek aan motivatie, de constante beschuldigingen tegen zich heeft en ervan overtuigd is dat ze de psychotherapie.

Hoe conversaties om het lichaam te genezen

In eerste instantie, de Ingrid stok was sceptisch. “Psychotherapie? Mijn Probleem was niet in de geest, maar in het bloed.” Maar na een paar gesprekken, beseften ze hoe goed het was “ooit al van de ziel praten”. In de therapie kun je, Denk geleerd, en het gedrag om patronen te identificeren die het bevorderen van de Depressie en om deze te veranderen in een gerichte manier. Het verbazingwekkende effect: Na een half jaar was veranderde haar bloed zo positief dat ze injecteren kunnen veranderen van insuline voor tablets.

Gevaarlijke Stress-Hormonen

Een Enkel Succes? Helemaal niet. Experts vandaag stel dat een depressie kan van invloed zijn bloed suiker aanzienlijk, en niet alleen indirect, door het belemmeren de gezonde manier van omgaan met de Diabetes, maar ook direct. Omdat in het geval van psychische problemen zoals Angst of depressie, het stresshormoon Cortisol verhoogd is bijna altijd. Huidige studies tonen aan dat: De boodschapper duwt de suiker in de hoeveelheid.

Psychotherapie is niet altijd nodig. Vaak lange gesprekken met de arts of een Diabetes training te verminderen Angsten. Maar het Belangrijkste is, mentale ongemakken bij alle aan te pakken en niet te bagatelliseren – waarom veel mensen de neiging om buitenstaanders. Maar diabetici moeten springen over hun eigen schaduw. Want, alleen als de arts weet, hij kan het bieden van de juiste ondersteuning – een, die stabiliseert de ziel en ook de bloedsuikerspiegel.

Geef een reactie

Scroll To Top