Snelevacature Amsterdam

Puistjes

 • Overzicht
 • Symptomen
 • Oorzaken
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Bijna iedereen is bekend met puistjes en mee-eters van de puberteit. Maar ook kinderen en volwassenen van alle leeftijden worden soms beïnvloed door de roodachtig, met pus gevulde puistjes. Puistjes ontstaan wanneer de talg, waardoor de huid vet zich ophoopt in de huid poriën en kan niet stromen. Dit trekt bacteriën die een ontsteking veroorzaken.

  Wat puistjes zijn?

  Puistjes is de meest voorkomende huidziekte. Pimples vormen, vooral in het begin van de puberteit, en zijn herkenbaar aan het kijken in de spiegel: Het is roodachtig onderzoeken die concluderen meestal door een met pus gevulde blaren. Puistjes vaak voorkomen en worden begeleid door mee-eters, whiteheads, evenals grotere, rode bultjes, de arts spreekt van een gewone acne, Acne vulgaris. Het is in de volksmond bekend als “de Puberteit acne” of “tiener acne”.

  Puistjes ontstaan niet alleen in de jeugd

  Pickel sind die häufigste Hauterkrankung überhaupt. Sie bilden sich vor allem zu Beginn der Pubertät, meist im Gesicht, auf den Schultern und dem Rücken oder im Dekolleté

  Puistjes is de meest voorkomende huidziekte. Ze vormen vooral in het begin van de puberteit, meestal op het gezicht, op de schouders en de rug of decolleté

  Puistjes ontstaan wanneer de huid vooral veel talgklieren en de haarfollikels, daarom, vooral in het gezicht, op de schouders, in het bovenste gedeelte van de rug als op het decolleté. In het Algemeen, genezen puistje alleen – zelfs als ze zich voordoen in de context van een acne aanzienlijk versterkt. Naast behaarde tieners en jonge volwassenen in zeldzame gevallen, kinderen en volwassenen van middelbare leeftijd en puistjes worden beïnvloed.

  Ontstoken en verstopte talg klieren puistjes

  De puist klieren veroorzaakt een ontsteking in de talgklieren en de haarfollikels. De talgklieren worden normaal gesproken gebruikt voor een gezonde huid-functie, omdat ze de huid talg – zo – vette-huid en dus soepel en resistent. Op de groeiende invloed van mannelijke geslachtshormonen zoals testosteron, de talgklieren zal reageren met een verhoogde talgproductie. Bovendien, de hormonen stimuleren de verhoorning van de bovenste lagen van de huid. Hoorncellen en talg verzamelen klieren in de uitvoering van de snelheid van de talgklieren en de haarfollikels. Dit, op zijn beurt, is een ideale voedingsbodem voor bacteriën die zich vermenigvuldigen en er plaatselijke ontsteking van de huid activeren. Het resultaat van de karakteristieke, soms met pus gevulde puistjes.

  Stress en Roken kunnen bevorderen puistjes

  In aanvulling op de werkelijke redenen voor puistjes om de gunst van bepaalde begeleidende factoren van hun opkomst. Dus een hoop Stress lijken te hebben en het Roken van de huid, waardoor deze minder weerstand. Het is dus meer gevoelig is voor externe factoren zoals een infectie door een bacterie, die kan leiden tot de vorming van puistjes. Een suikerrijke lijkt de oorzaak van het dieet (bijvoorbeeld, veel chocolade en honing) of de verhoogde consumptie van koemelk producten in een aantal van de Getroffen puistjes.

  Puistjes of acne? Vraag Uw Huid Arts

  In principe geldt: Niet elk puistje is een huidaandoening. Alleen als puistjes, mee-eters en andere rode knobbeltjes stoeien versterkt in het gezicht, op de schouders of op de achterkant, er is waarschijnlijk een gewone acne. Medische behandeling is nuttig om de omvang van de acne te beperken acne genezen ideaal en laat beelden, zoals littekens te voorkomen. De arts zal adviseren van bepaalde medicijnen, zoals zalven, gels en lotions, die verminderen de talgproductie en keratinization in de bovenste lagen van de huid en de voortplanting van de inflammatoire trigger remmen van bacteriën. In ernstige vormen van acne kan ook aan de drugs, meestal gedurende enkele weken of maanden.

  Puistjes nooit uit te drukken!

  Drücken Sie Pickel niemals selbst aus, da das die Entzündung verschlimmern kann

  Druk op puistjes, want dit kan verergeren de ontsteking. Individuele puistjes kunnen achterlaten als u met de huid arts of een schoonheidsspecialiste te verwijderen

  Voor de behandeling van een acne voorkomende puistjes Beïnvloed kan gebruik daarnaast geselecteerde verzorgingsproducten. Zelfs als de aanleiding is vaak erg groot: Druk op puistjes nooit! In plaats daarvan, de puistjes moet worden indien mogelijk door een ervaren schoonheidsspecialiste of een huid arts professioneel behandeld om te voorkomen dat verdere ontsteking.

  Volgende: symptomen

  Geef een reactie

  Scroll To Top