Snelevacature Amsterdam

Reflux – de diagnose vereist een Spiegeling van de slokdarm

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Het belangrijkste Symptoom, waarbij de arts presenteert het geval van een reflux van de diagnose, het is een continu terugkerend brandend maagzuur. Wanneer er sprake is van een verdenking van een reflux, zal de arts in gesprek met de persoon in Kwestie, en met name hoe vaak en in welke situaties de maag bij voorkeur optreedt.

  In de meeste gevallen, de typische brandende pijn na een overvloedige maaltijd wordt versterkt in de of in het geheel van activiteiten waarbij de druk in de bovenste lichaam verhoogt, zoals, bijvoorbeeld, bij het Buigen naar voren, of uitpersen. Veel Patiënten ook last hebben van zure Oprispingen, heesheid of slikklachten.

  Reflux diagnose met endoscopie of 24-uurs pH-metry te bevestigen

  Om te bevestigen dat in het geval van een reflux ziekte, de diagnose, de arts is een Reflectie van de slokdarm en de maag. Hij leidt een lange, beweegbare buis van de endoscoop – in de slokdarm. De endoscoop is voorzien van een camera, met de hulp van de arts, het slijmvlies van de voedsel huid kan inzage van de buis voor letsel en schade, die wijzen op irritatie door het zure maagsap. Daarnaast kan hij nemen van een steekproef van weefsel, om te beoordelen of de mucosale cellen zijn gewijzigd als gevolg van de constante irritatie aan de reeds blijvend.

  Een verdere methode van onderzoek, tot het verlenen van een reflux van een diagnose, de zogenaamde 24-uurs pH-metry. De arts over de neus, plaats een kleine sonde in de slokdarm, die de maatregelen over een periode van 24 uur, hoe lang en hoe vaak het maagzuur in de slokdarm terugstroomt. Door te meten, kan de arts beoordelen hoe sterk de reflux is uitgesproken.

  Lees meer: behandeling

  Geef een reactie

  Scroll To Top