Snelevacature Amsterdam

Rode biet: het beschermt de bloedvaten en bevordert het uithoudingsvermogen

Rode biet verlaagt de bloeddruk en verlicht het hart, is goed voor sporters en eventueel ook als een permanente voedingssupplement

Een bekende volkswijsheid is: rode bieten goed voor het bloed. Deze uitspraak is zeker iets sponsachtig en het is ook een Vereniging met de intens gekleurde Bloed-rode biet als vast. Zoals zo vaak, echter, toont de moderne wetenschap, die vaak de grootmoeder gepresenteerd woorden blijken te zijn, waar onder harde en verifieerbare studie voorwaarden. Dit geldt ook voor de rode biet.

Normaal bietensap tegen nitraat gereduceerd sap

Wetenschappers van de KyungHee Universiteit in Zuid-Korea en de VS-de Amerikaanse Universiteit van Californië, Davis werknemers, in feite, nu in het kader van een dubbelblinde cross-over studie van de effecten van rode biet op de cardiovasculaire gezondheid en uithoudingsvermogen. Om dit te doen, ze geselecteerd 14 jonge, gezonde mannen met een gemiddelde leeftijd van 21 jaar.

Ze kregen willekeurig een dagelijkse 70 milliliter van onbehandeld bietensap of dezelfde hoeveelheid van bietensap, het nitraatgehalte werd verminderd. De eerste intake fase duurde 15 dagen. Na een wash-out is gepland voor de periode van twee weken. Een tweede 15tägige het nemen van fase gevolgd, echter, met de rollen omgekeerd. Degenen die eerder werden van normale rode bieten sap, waren nu nitraat-vermindering, en Vice versa.

Bloeddruk, vasculaire weerstand, en de gemiddelde arteriële verminderde druk door rode biet

Rote Beete Polyphenole und BlutdruckAlle proefpersonen werden onderzocht voor het begin van de sap award, evenals na het nemen van elke fase in detail. Het bleek dat de inname van bietensap met natuurlijke nitraatgehalte geleid tot een vermindering van de systolische als de diastolische bloeddruk waarde. Dit resultaat was significant in vergelijking met de controle groep, en vergeleken met de gegevens die verzameld werden voor de eerste dosis onder verschillende belichting voorwaarden. Bovendien, het kan ook worden waargenomen tot een verlaging van de totale vasculaire weerstand en bijgevolg de gemiddelde arteriële druk. Hieruit kan geconcludeerd worden dat een verbetering van het Orgel van de doorbloeding, evenals van de schok en de Cardiac output.

De verlaging van de diastolische bloeddruk waarde en de gemiddelde arteriële druk gemeen hebben daarnaast, met het gevolg dat de zogenaamde Afterload, daarom, vermindert de belasting van het hart door de krachten die tegen de krimp. Draagt bij aan deze kwijting eveneens van invloed op de endotheliale functie of de functie van de cellen in het innerlijk van de vaatwanden. Na de inname van de onbehandelde Rode bietensap, deze cellen zijn in staat aan te bieden voor het verbeteren van de flow-gemedieerde dilatatie van vijf procent. Dus, een Vorm van ontspanning van de spieren wordt bedoeld in de bloedvaten, wat leidt tot hun extensie.

Veronderstellingen over de voordelen van een permanente inname van rode biet

Tot op dit moment alleen de effecten van acute bietensap, echter Interventie zoals in ons geval, over 15 dagen is beschreven. Het onderzoeksteam onder leiding van Prof. Dr. Jae-Seok Lee, echter aangeven dat de conclusies gebaseerd zijn op een duurzame consumptie van het sap. In dit geval is het opgenomen in de nitraat kunnen zorgen voor de betere toevoer van zuurstof aan bepaalde belasting niveaus blijven bestaan of zelfs toenemen. De gunstige effecten op de bloeddruk, evenals het lozen van het hart kan een permanente toestand, dus in de positieve zin chronische.

Het mogelijke gebruik van rode biet ook in bepaalde ziekten

In een gezonde sport, dit zal leiden tot een toename in uw prestaties en een vertraging van vermoeidheid. Een permanente dieet toevoeging van rode biet, echter, kunnen, zo het vermoeden van de onderzoekers, in de vele ziekten, alsmede de voor de risico-groepen nuttig zou zijn.

In het bijzonder, hoge bloeddruk, van congestief hartfalen, coronaire hart-en vaatziekten en Diabetes zijn geassocieerd met symptomen, de rode biet. Beperkingen in de efficiëntie te wijten aan een verminderde functie van het endotheel cellen, toename van de vasculaire weerstand en de belemmering van de bloedtoevoer door een verstijving van de vasculaire spieren. De permanente inname van rode biet nitraten kan een bijdrage leveren, deze beperkingen kunnen worden versoepeld.

Bron:

Lee Jae-Seok, et al., Effecten van Chronische Dieet Nitraat Aanvulling op de Hemodynamische Respons op Dynamische Oefening, American Journal of Physiology – Regelgeving, Integratieve en Vergelijkende Fysiologie Gepubliceerd 17 juni 2015, Epub gepubliceerd voorafgaand aan de gedrukte versie.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top