Snelevacature Amsterdam

Rode ogen – wanneer is een ziekte achter?

Kinderärztin Dr. Nadine Hess warnt vor Orbitalphlegmone
Expert Dr. Hess: “kinderen onder de leeftijd van vijf jaar zijn meer kans te worden getroffen door red-eyed als de kinderen ouder zijn. Echter, het kan zich ontwikkelen in geval van niet-behandeling van een periorbitaal cellulitis ook orbitale cellulitis.” Hoe om onderscheid te maken in de rode ogen van een kind, een eenvoudige irritatie van gevaarlijke ziekten zoals periorbitaal cellulitis of orbitale cellulitis? Wat is dit voor ziekte? Hoe ze worden veroorzaakt en waarom ze zo gevaarlijk? Hoe wordt het behandeld?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

Tijd voor een rood oog of een rood oog en omgeving, iedereen weet het. In het bijzonder kleine kinderen hebben vaak waterige ogen en dan de huid er omheen is ook een beetje rood, dat is ook niet zo slecht. Maar als de huid rond de ogen is, in het bijzonder, willen alleen een eye –rood en gezwollen, koorts en een verminderde toe te voegen aan deze Algemene voorwaarde, dan is voorzichtigheid geboden. Het kan een peri-orbitale cellulitis, of een orbitale cellulitis en is daarom niet te spotten.

Wat is een periorbitaal cellulitis de oorzaak van roodheid van het oog?

Kind mit Verdacht auf Orbitalphlegmone

Als in het geval van kinderen met een oog rood en gezwollen, het zou een periorbitaal cellulitis of orbitale cellulitis

In het geval van een periorbitaal cellulitis het gebied van het oog is ontstoken, maar niet in de oogkas. Deze ontsteking als gevolg van kleine verwondingen aan het oog door infecties, bijvoorbeeld, het bindvlies van de bovenste luchtwegen ontstekingen of infecties routes die zich hebben verspreid naar de omgeving. Kinderen onder de leeftijd van vijf jaar zijn meer kans te worden getroffen door red-eyed als de kinderen ouder zijn. Echter, het kan zich ontwikkelen in geval van niet-behandeling van een periorbitaal cellulitis ook orbitale cellulitis.

Rode ogen: wanneer is het een orbitale cellulitis?

In het geval van een orbitale cellulitis is niet alleen het omliggende weefsel, maar ook de oogkas wordt beïnvloed. Deze ziekte is het gevolg van de doorbraak mogelijkheid van een ontsteking in de richting van de hersenen en het risico op een veneuze sinus trombose (door de ontsteking veroorzaakt door trombose in een cerebrale schip) is bijzonder gevaarlijk.

Naast koorts en een verminderde Algemene conditie zijn vaak (in tegenstelling tot periorbitaal cellulitis) toe te voegen aan deze wazig zien. De rode en gezwollen ogen kunnen zich niet verplaatsen in aanvulling op de normale. Om orbitale cellulitis, wordt dit vaak veroorzaakt door een ontsteking van de voorste of kaakholte, de pauzes in de orbitale (oog-holte). De patiënten zijn meestal ouder dan vijf jaar (in tegenstelling tot periorbitaal cellulitis), wat deels te wijten aan het feit dat kleine kinderen hebben nog grotten, niet volledig gevormd voorhoofd en Kaak, en dus minder kans op ontstekingen in het gebied kunnen lijden.

Hoe werkt een periorbitaal cellulitis of orbitale cellulitis behandeling?

In het Algemeen, bacteriën voor beide aandoeningen verantwoordelijk zijn en een behandeling met antibiotica is onvermijdelijk. In gevallen van verdenking van orbitale cellulitis is het in onduidelijke gevallen ook nodig, een computer tomogram aan het begin van een ontsteking in de diepere structuren en om de diagnose te bevestigen.

In het geval van orbital phlegmons van een verblijf in het ziekenhuis en de behandeling met antibiotica, voor de ader te worden vermeden. De mogelijke complicaties zijn te ernstig deze ziekte kan worden behandeld als poliklinische patiënten. In het geval van de periorbitaal cellulitis, echter, kunnen worden vaak behandeld met een oraal antibioticum onder streng toezicht door de toezichthoudende kinderarts.

Geef een reactie

Scroll To Top