Snelevacature Amsterdam

Rosacea

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Rosacea (Couperose) huid is een inflammatoire aandoening van het gezicht, die voornamelijk van invloed op volwassenen. Het komt vooral voor in het gebied van de neus, wangen, kin en voorhoofd, en wordt uitgevoerd in meerdere fasen, chronische en af en toe: De huid is rood en ontstoken, en later nodulair verdikkingen optreden en pus bubbels. De oorzaken van rosacea zijn nog niet opgehelderd precies.

  Wat is rosacea?

  In het geval van rosacea, Couperose geschreven, is van een inflammatoire huidziekte die vooral optreedt in het gezicht. Het is een chronische, stuwkracht wijze progressie van de ziekte, gekenmerkt in dat het verloopt in de verschillende fasen. Zijn getroffen, in het bijzonder de gebieden rond de neus, wangen, kin en voorhoofd. Maar zelfs in het gezicht van de aangrenzende gebieden, zoals de hals, borst, rug en het hoofd kan worden beïnvloed huid van rosacea.

  Mann mit Knollennase

  Een rosacea komt vooral voor op de kin, wangen, neus en voorhoofd. Een typisch teken van erkenning, de bolle neus is

  Rosacea wordt uitgevoerd in verschillende fasen. Om te beginnen een tijdelijke roodheid van de huid, de zogenaamde erythema, die achterblijven in het latere verloop van de ziekte permanent. Vooral op de wangen, de zogenaamde telangiectasia) zijn uitgebreid, duidelijk zichtbare bloedvaten (. Deze vroege vorm van rosacea aanwijzen van een arts als een coupe rose. In de latere stadia van rosacea nodulair verdikkingen, de zogenaamde papels en met pus gevulde blaren (puisten) optreden. Vooral bij mannen, de ziekte kan resulteren in een te laat Stadium tot een verdikking van de neus – medisch rhinophyma, en in de volksmond als de “bolle neus”.

  In het geval van een rosacea van de huid invloeden is aanzienlijk meer gevoelig voor de omgeving

  Zonlicht, plotselinge veranderingen in temperatuur, alcohol, gekruid voedsel, of Stress kan rosacea verergeren en de ziekte hervallen trigger.

  Rosacea meestal geldt alleen voor volwassenen. Er zijn verschillen in de leeftijdsgroep tussen vrouwen en mannen. Algemene ziekte gevallen zijn vóór 30. De leeftijd van zeldzaam. Vrouwen zijn gediagnosticeerd na de leeftijd van 35. Jaar van het leven, komt het meest voor, een rosacea in de leeftijd tussen 61 tot en met 65 jaar. Bij mannen, de ziekte bouwt in de leeftijd van 50 jaar en treedt voornamelijk op tussen 76 en 80 jaar oud. Vrouwen zijn algemeen meer kans te worden getroffen door rosacea dan mannen. Echter, is de ziekte bij mannen is meestal fataal.

  De exacte oorzaken van rosacea zijn nog niet opgehelderd. Het is een chronische ziekte die niet te genezen met de juiste therapie, maar kan goed behandeld worden.

  Geef een reactie

  Scroll To Top