Snelevacature Amsterdam

RSV – bij een koud is gevaarlijk…

Kinderärztin Dr. Nadine Hess
Expert Dr. Hess: “het is Bijzonder gevaarlijk voor het RS-Virus voor de kinderen kan worden ziekten in het eerste jaar van het leven, en in het bijzonder voor de voormalige preemies, kinderen met aangeboren hartafwijkingen, het immuunsysteem gebreken, trisomie 21 en spieren.” Verkoudheid zijn meestal onschuldig, maar een bepaalde ziekteverwekker, de zogenaamde Ademhalings-Synzitial Virus (RSV), kan vooral bij kinderen leiden tot ernstige complicaties. Maar als het Virus kan worden gedetecteerd vroeg op? Hoe bescherm je jezelf en je kinderen? En wat er gedaan moet worden, als een RSV ziekte is gediagnosticeerd?

De kinderarts Dr. Nadine Hess zegt:

RSV is een veel voorkomende Virus dat veroorzaakt hoesten, loopneus en Algemene symptomen van verkoudheid.

Volgens een studie uit het jaar 2010, [1], RSV een jaar voor 33 miljoen infecties van de lagere luchtwegen bij kinderen onder de vijf jaar, veroorzaakt blijft 3,4 miljoen ziekenhuis en tussen de 66,000-199,000 meer doden per jaar wereldwijd.

RSV in groepen met een hoog risico

Vooral gevaarlijk RSV voor de kinderen in het eerste jaar van het leven, en in het bijzonder voor de voormalige preemies, kinderen met aangeboren hartafwijkingen, het immuunsysteem gebreken, trisomie 21, en spier-en vaatziekten. Voor alle andere RSV is meestal niet meer dan een vervelende bezoekers, vooral in het begin van de lente maanden en in de Winter. De infectie leidt tot koorts, meer of minder uitgesproken hoesten, loopneus en pijn in het lichaam. Sinds het immuunsysteem kan het ontwikkelen van immuniteit tegen de ziekte, en het Virus bestaat in verschillende vormen, zieke kinderen en volwassenen, echter, in de loop van een aanzienlijk zwakkere Vorm. In het geval van een eerste infectie in de kinderschoenen, in het bijzonder in het geval van de hierboven genoemde risicogroepen, het kan leiden tot een ernstige ontsteking van de bronchiën, door te Bronchiolitis (=ontsteking van de mooiste longblaasjes).

Kind mit RSV-Infektion und Fieber

RSV-infectie bij kinderen: virale ziekte die zich manifesteert in de pijn door symptomen zoals koorts, hoesten, loopneus en lichaam

RSV bij zuigelingen

De baby ‘ s ademen in geval zeer moeilijk om de neus vleugels bewegen tijdens de ademhaling, het kind heeft tijdens de inademing zogenaamde “teruggevonden” in tussen en onder de Ribben, kan ook worden boven het sleutelbeen, zijn verwijzingen naar een kortademigheid. Als u zich houdt aan uw kind deze symptomen (die kan optreden bij een ernstige obstructieve Bronchitis of longontsteking), moet u onmiddellijk een arts te raadplegen. Vooral bij zuigelingen neusademhaling is niet goed. U bent getroffen door een loopneus, daarom, veel meer dan oudere patiënten.

RSV diagnose

Of is het in het geval van de verkoudheid is eigenlijk een infectie met RSV, kan alleen onthullen een bloedonderzoek of een wattenstaafje met latere laboratorium analyse. Belangrijker dan de eenduidige bepaling van de expressie van de symptomen is:

  • Kortademigheid, koorts, sterke hoest met slijmen: Bij ernstige infecties met RSV ziekenhuisopname is meestal niet nodig, afhankelijk van de mate van ondersteuning van de ademhaling of invasieve mechanische ventilatie en extra zuurstof toediening. Vaak een antibioticum worden toegediend om te voorkomen dat de super infectie met bacteriën op de virus-beschadigd slijmvlies. Bovendien, inhalaties met luchtweg verdere medicatie zal helpen. Als cortisone voor remming van de ontsteking is handig in dit geval, is nu omstreden, maar de drug wordt nog vaak toegepast.
  • Een lichte verkoudheid en hoest, pijn in het lichaam, geen koorts: Als uw kind ziek is, hoe gelukkig, in de meeste gevallen, alleen gemakkelijk, uw kinderen arts, afhankelijk van de symptomen – inhalatie met bronchodilatory agenten, neusdruppels, ter verbetering van de neusademhaling. In het Algemeen, het ergste is na een paar dagen.

Infectie met RSV

Bescherming tegen RSV is nauwelijks mogelijk. Omdat het Virus via de druppel en uitstrijk infecties wordt doorgegeven, is de beste preventie, de naleving van de eenvoudige hygiëne-regels, bijvoorbeeld ten minste vier keer dagelijks zorgvuldig de handen wassen.

Voor premature baby ‘ s, de voorkant van de 35. De zwangerschap kwam een week voor de wereld, wordt aanbevolen in veel gevallen in het eerste jaar van het leven, vaccinatie met Palivizumab. Deze profylaxe is ook goedgekeurd voor kinderen met hartafwijkingen. Het is gespoten in de RSV-infectie seizoen van oktober/November tot Maart/April, ongeveer vijf maanden per vier weken intramusculair en beschermt kinderen zeer goed. Voor gezonde kinderen, is vaccinatie niet nodig is – de meeste van de tijd die je overleven de RSV-infectie zonder dat het nodig is voor de behandeling van klachten. Als u wilt een lichte ongemak in de luchtwegen, toch te behandelen, adviseren wij het gebruik van kruidenmiddelen, zoals Umckaloabo (apotheek).

[1] Nair H, Nokesc DJ, Gessnere BD, et al. Wereldwijde last van acute onderste luchtwegen infecties door respiratoir syncytieel virus bij jonge kinderen: een systematische review en meta-analyse. Lancet. 2010; 375:1545-55

Geef een reactie

Scroll To Top