Snelevacature Amsterdam

Rugpijn-oorzaken: De meest voorkomende triggers

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Rugpijn kan verschillende oorzaken. Vaak geen specifieke trigger kan worden geïdentificeerd (aspecifieke rugpijn). Anders, de rug doet pijn, vooral in het geval van slijtage (Degeneratie) van de wervelkolom op oudere leeftijd, Obesitas, en het falen spanning, Stress en ontevredenheid, of om andere redenen.

  Mogelijke oorzaken van pijn in de rug

  Het misbruik en Overbelasting, bijvoorbeeld als gevolg van Overgewicht, eenzijdige belasting op het werk, zwaar Tillen – die wordt aangerekend op de lange termijn zijn terug te sterk en eenzijdig risico, dat hij slijt zijn rug “” (Degeneratie), en dus de tussenwervelschijven en de vertebrale botten schade.

  Facet Artrose/Facet Gewricht Artrose

  Dit is vaak het gevolg van leeftijd en zelfs eenzijdige belasting. Het kraakbeen van de wervelgewrichten degradeert, de vertebrale botten, echter, verhoogde de botmassa. De getroffen vertebrale gewrichten verstijven; een potentieel pijn in de rug veroorzaken.

  Hernia

  Een disc glijdt uit zijn natuurlijke Positie tussen de Wervels kan irritatie van de zenuwen en het ruggenmerg veroorzaken pijn. Artsen onderscheiden van de disc ardennen (Uitstulping), hernia (discus hernia), en de zogenaamde opslag – afhankelijk van hoe ver de disc is uitglijden en of de tussenwervelschijf is vervangen door het stof. De meeste van de tijd van de lumbale wervelkolom wordt beïnvloed, minder vaak de cervicale wervelkolom. Door de manier waarop: de meerderheid van de hernia ‘ s niet leiden tot enig ongemak. U merkt echter, verlamming of verlies van Gevoel, een direct bezoek aan de dokter is belangrijk!

  Mann mit starken Rückenschmerzen

  Verkeerde bewegingen of eenzijdige vervuiling is één van de pijn als een regelmatige heen-en-oorzaken

  Een vernauwing van het wervelkanaal

  Een zogenaamde wervelkanaal stenose treedt op wanneer de leeftijden van de wervelkolom bot veranderen. De meeste bot stof wordt afgezet, die als een tekening voor een speciaal item (Spondylophyt) aan de wervelkolom het ruggenmerg vernauwt. Ook de schijven kunnen uitsteken in de richting van het wervelkanaal en de zenuw drukken.

  Spondylolisthesis

  Wanneer spondylolisthesis (Spondylolisthesis) zijn niet verankerd is aan een enkele wervel is voldoende in de wervelkolom. Je slip onder belasting bauchwärts en worden beschouwd als een potentieel pijn in de rug veroorzaken. Schuif de helling van wervels kan aangeboren zijn. Vaak slip wervel wanneer de tussenwervelschijven worden gedragen, smaller en bereik van de beweging voor de draaikolken wordt gegeven. Ligamenten en spieren houden de wervels en dan alleen voor zover dat in hun Positie.

  In Ongelukken, Blessures

  Ze veroorzaken pijn in de rug als het weer of de wervelkolom wordt beïnvloed. In het geval van kop-staart botsingen, een zogeheten whiplash-letsel is mogelijk. Aan de ene kant een sterke druk kunnen worden in de pijn als gevolg van een ongeval, wordt de back-oorzaak, aan de andere kant, het risico dat, in het geval van open wondjes aan de achterkant van de ziektekiemen in de wond door te dringen en leiden tot ontstekingen in de wervelkolom.

  Osteoporose (Botontkalking)

  Vooral op oudere leeftijd en bij vrouwen, de botdichtheid afneemt. Het botverlies vordert, veranderingen in de wervelkolom bot, en “stress-fracturen” (de zogenaamde sinteren).

  Ontsteking

  De wervels van de wervelkolom (Spondylitis) en/of de tussenwervelschijven (Diszitis), het ontsteken van pijn in de rug is het gevolg. Triggers bacteriën, zoals stafylokokken (“pus bacteriën”) en, zelden, tuberculose bacteriën (mycobacteriën). De ziekteverwekkers kunnen krijgen door middel van foci van ontsteking in het lichaam, door middel van medische ingrepen of verwondingen aan de wervelkolom. Een Vorm van ontsteking en veroorzaken sterke pijn in de rug is een abces.

  Scoliose

  Scoliose is een verkeerde uitlijning van de wervelkolom. Het kan aangeboren zijn of verworven. Als een resultaat, de wervelkolom en de rugspieren overbelaste aan de ene kant – spanning, artrose, en weer terug, kan dat leiden tot pijn.

  Veranderingen in de wervelkolom

  In sommige gevallen, de wervelkolom is niet gevormd voor de geboorte, in de ontwikkeling van de foetus, typisch. Vervolgens is de vorm van de wervelkolom verandert, soms vanwege de zachte botten (de zogenaamde osteomalacie), bijvoorbeeld als gevolg van Vitamine D-deficiëntie (rachitis). Dergelijke wijzigingen kunnen worden om pijn in de rug veroorzaakt.

  De Ziekte van Scheuermann

  Groei verstoring van de wervelkolom. Wijzigingen in adolescenten merkbaar en leidt tot een versterkte ronde of andere malpositions.

  Ziekte Van Bechterew

  Probleme mit der Bandscheibe können Ursache von Rückenschmerzen

  Problemen met de tussenwervelschijven kan de oorzaak zijn van pijn in de rug

  Dit is een ontsteking-een reumatische aandoening van de wervelkolom, wat kan leiden tot een verstijving van de wervelkolom gewrichten.

  Tumor Ziekten

  Zelden kanker is pijn de oorzaak van de rug, bijvoorbeeld, in het geval van bot metastasen in de wervelkolom.

  In sommige gevallen, de oorzaken buiten de rug pijn in de rug. De pijn kan uitstralen van de buik in de rug. Ook ernstige Stress, emotionele spanningen en ontevredenheid leiden vaak tot pijn in de rug (psychosomatische klachten). Hetzelfde geldt voor depressie, angststoornissen en andere psychische stoornissen.

  Andere mogelijke oorzaken van pijn in de rug

  • Ziekten en pijn in de buikstreek, zoals de maag, de darmen, de nieren, de Urineleiders, de galblaas of alvleesklier
  • Als een regel, pijn, ziekten van de baarmoeder/vrouwelijke voortplantingsorganen
  • Vasculaire veranderingen, sbz-h van bloedvaten
  • Nerveus veranderingen, zoals een ontsteking van de zenuwen (Neuritis)
  • Psychosomatische oorzaken van Stress en emotionele problemen invloed op het lichaam en kan leiden tot pijn in de rug.
  • Psychische stoornissen, zoals depressie

  Volgende: symptomen

  Geef een reactie

  Scroll To Top