Snelevacature Amsterdam

Salmonella – het onzichtbare gevaar in het eten

Salmonellen in Eierspeisen
Belangrijk om besmetting met Salmonella te voorkomen Voor gerechten met rauw eigeel of eiwit gebruik alleen verse eieren, Het begint meestal plotseling met buikpijn en diarree. Soms koorts, Misselijkheid, braken en hoofdpijn. Dan een vermoeden is, misschien, dat Salmonella kon worden in het spel.

Alleen al In Duitsland, per jaar ongeveer 120.000 van infectie met Salmonella (Salmonellose), waarvan maximaal 120 dodelijk. Dit is alleen de gemelde gevallen. De donkere figuur is, volgens schattingen van deskundigen is veel hoger. Want lichter Salmonella infecties worden vaak gezien als een “maagklachten” of “milde diarree” – als een meer of minder lichte onwel gevoel. Het “ongemak” maar vaak verdwijnt alle op zichzelf, zonder de noodzaak voor een arts is bezocht. Een misleidende genezing: Ook als u zich al lang weer gezond, u kunt scheiden van de schadelijke bacteriën en andere mensen besmet.

Het is de hoeveelheid stroom die de Salmonella is gevaarlijk voor de mens

De verraderlijke Salmonella kunnen vermenigvuldigen, vooral in de zomer, vooral als u het vinden van een geschikt voedsel als een kweekvijver. Ze vinden het heerlijk warm en nat, en onder deze voorwaarden, de onderdelen, en ze vermenigvuldigen zich elke 20 minuten. Een enkele Salmonella binnen vijf uur van 45.000. De ziektekiemen te houden binnen de perken, getolereerd door ons organisme, die u meestal spelen. Maar meer dan 100.000 Salmonella zelfs niet kan verdragen een robuuste volwassen, zonder het gevoel ongemakkelijk. Hoe hoger de graaf van de Bacteriën, hoe ernstiger de ziekte natuurlijk. In zeldzame gevallen, de methodes leidt tot complicaties, zoals een ontsteking van de hersenen of de nieren, huid en mislukking.

Salmonella: Zo klein en zo gemeen

Massentierhaltung führt zu multiresistenten Salmonellen

In de massa met het fokken van dieren in het bijzonder, veel antibiotica worden gebruikt. Dit is een belangrijke reden voor de ontwikkeling van multi-resistente ziekteverwekkers

Tot 1990, de relatief “onschuldig” type Salmonella Typhimurium led de lijst van het pathogeen. Ondertussen, de meerderheid van alle gerapporteerde Salmonella worden veroorzaakt door het type Enteritidis. Deze bacteriën hebben bewezen bijzonder agressief. Je hebt lage kiem nummers zijn genoeg tot ernstige ongemak trigger. Een studie door de wereldgezondheidsorganisatie (WHO), heeft ontwikkeld bovendien zijn sommige soorten Salmonella, bijvoorbeeld van het type Typhimurium DT 104, die nu een weerstand tegen de gebruikelijke antibiotica.

Dit maakt dat ze veel dodelijker is dan een al eerder bekend Salmonella stammen. De belangrijkste reden voor deze alarmerende ontwikkeling: de kip en het Vee (en dus ook de bacteriën die ze in zich dragen) zijn al gewend aan de antibiotica, omdat in de massa van de industriële landbouw, deze fondsen zullen worden gebruikt voor de preventie van ziekten en aan de mast, de hulp routine.

Immuungecompromitteerde personen zijn een bijzonder risico

Het is ook belangrijk dat iedereen die eet de bacteriën. Bij mensen met een verminderde maag zuur productie van Salmonella van het bereiken van de darmen, waar ze kwaad in de zin. Kinderen, Zwangere vrouwen, Zieken, Ouderen en mensen met een verzwakte immuniteit zijn vooral gevoelig. Minder dan 100 bacteriën kan leiden tot een infectie.

Je ziet het niet in het eten

Het meest verraderlijke van Salmonella is dat het eten besluiten ondanks de buitensporige bacteriële belasting is vrij onschadelijk, omdat de ziekteverwekker niet kunnen zien, geur noch smaak. De meest voorkomende bronnen van infectie voor Salmonella, gevogelte, varkensvlees, vis en eieren. Het gevaar in van vlees en gevogelte, we kunnen domineren, omdat je gegrilde Biefstuk of kip of gebakken eten – dus Salmonella-vrij, op voorwaarde dat het vlees maaltijd was goed gaar zijn, dat is voor ten minste 10 minuten op ongeveer 70 graden.

Alles is grondig verwarmd, het is ongevaarlijk, zelfs als de Salmonella zijn in de voorkant van het gebruik van explosief toegenomen. Roerei, Gebakken eieren, gekookte eieren zijn niet een probleem – tenzij de dooier is moeilijk. Maar ook de risico ‘ s van gehakt vlees en steak tartaar kan worden beperkt door het houden van de gerechten op een koele plaats zo snel mogelijk.

Wat is Salmonella?Salmonella zijn kleine staaf-bacteriën, die woont bij voorkeur in de darm, maar ook in andere organen (nieren, galblaas, lever, eileiders). Er zijn meer dan 2200 soorten Salmonella bekend. In het geval van Salmonella-infecties, Salmonella Enteritidis en Salmonella Typhimurium, maar de meeste praten. Bijzonder gevaarlijk is een stem-type Typhimurium (DT 104) is, omdat hij tegen de meeste van de gebruikelijke antibiotica.

Veel riskanter gerechten bereid met rauwe eieren, bijvoorbeeld huisgemaakte Mayonaise of Tiramisu. Wat maakt de eieren zo gevaarlijk is, is het feit dat Salmonella buitenkant van de koelkast of het fornuis te vermenigvuldigen met grote snelheid. Hun favoriete temperatuur ligt tussen de 20 en 42 graden. Hier kunt u alleen voorkomen: zeer verse eieren, het eten is zo koel mogelijk en slechts voor een korte store.

Hoe komt het dat de Salmonella in het Ei?

De routes van de Transmissie van Salmonella, zijn nu opgelost. De pluimvee-absorbeert de ziekteverwekkers met besmet voedsel. De ziekteverwekker direct via de bloedbaan in de eidooiers, of Wandelen op de cloaca door haarscheurtjes in de egg shell in de eiwitten.

Om dit te voorkomen gevaar, de wetgever heeft besloten, in 1994, de ei-Salmonella-verordening. Dit, eieren, niet-gekoelde alleen tot 18 jaar. De dag zal worden aangeboden. En voor het hanteren van de eieren in een grote keuken strenger de regels.

Salmonella zijn te melden

Als buikpijn, diarree, koorts, Misselijkheid en hoofdpijn zeer ernstig, moet u een arts raadplegen. Want alleen met een ontlasting onderzoek kan vinden als je eigenlijk Salmonella vergiftiging. Om te voorkomen dat de epidemische verspreiding en het onderwerp zijn van Salmonella in een strenge meldplicht. Mensen die werken in de food-industrie, daarom worden gecontroleerd routinematig.

Geef een reactie

Scroll To Top