Snelevacature Amsterdam

Schimmelziekten (Mycobacteriologie)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In de omgeving, diverse schimmels, die kunnen koloniseren deel van het menselijk organisme en leiden tot schimmelinfecties. Het spectrum varieert van lokale infecties van de huid, een zogenaamde Fungämie. De schimmels verspreiden zich via de bloedbaan door het hele lichaam.

  Wat is de schimmelziekte?

  Schimmels zijn micro-organismen gevonden in onze omgeving natuurlijk. Schimmelinfecties optreden wanneer schimmels infecteren van het lichaam en het immuunsysteem niet vechten ze uit.

  Nagelpilz ist eine häufige Pilzerkrankung

  Een typische vertegenwoordiger van schimmelinfecties van de nagel schimmel

  Er zijn veel verschillende soorten schimmels, die kan worden voor de mensen ongemakkelijk. In Europa, infecties met filamenteuze schimmels (dermatofyten), Gisten (Candida) en schimmels schimmels (Aspergillus) zijn de meest voorkomende. In principe, schimmelinfecties op het gehele lichaam zijn mogelijk, de meeste van de organismen die hun nesten, maar in de huid (bv., voetschimmel, of de hoofdhuid) of nagels. Zijn bijzonder onaangename schimmelziekten in het genitale gebied, waar ze doorgaans tot hevige jeuk en, eventueel, een ontsteking.

  Problemen met de spijsvertering zijn geen ziekten, in sommige gevallen, een opmerking over schimmels in de darm. Ook de longen kunnen worden beïnvloed, zoals na het Inademen van schimmels schimmels. Een infectie in de longen, maar meestal alleen bij mensen van wie het immuunsysteem is verzwakt. Voor u schimmelziekten zijn echter zeer gevaarlijk. Omdat de sporen zich verspreiden via de bloedbaan of het lymfestelsel vloeistof, wat resulteert in een zogenaamde systemische schimmelinfectie, de Artsen ook Fungämie noemen. Als ze onbehandeld blijven, deze intense schimmel kan leiden tot infectie en zelfs tot orgaanfalen en levensbedreigend zijn.

  Een dergelijke cursus is zeldzaam, echter, en vereist een slechte verdediging. Getroffen zijn meestal zeer oude mensen of patiënten die lijden aan chronische ziekten. Meestal schimmelziekten zijn onaangenaam, maar relatief onschuldig en goed te behandelen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top