Snelevacature Amsterdam

Schizofrenie

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een schizofrenie-Beïnvloed waanvoorstellingen overtuigingen en hallucinaties, ze stemmen horen en hebben vaak het gevoel te worden extern gecontroleerd. Indien onbehandeld, kan de ziekte leiden tot zeer heftige symptomen; een combinatie van medicatie en psychotherapie, met een normaal leven, maar meestal. Schizofrenie is geen gespleten persoonlijkheid.

  Wat is schizofrenie?

  Schizofrenie is een geestesziekte die indien onbehandeld kan zeer ernstig zijn. Het is een van de zogenaamde endogene psychosen. Endogeen betekent dat de ziekte zonder een aanwijsbare uitwendige oorzaak, van binnen naar buiten. Schizofrenie kan zich zeer verschillend, en in de loop van de ziekte veranderen. Kenmerkend voor de duur van een plotselinge, acute psychotische aanvallen en langdurige, chronische stoornissen. In acute opflakkeringen van de ziekte Getroffen worden, zijn niet meer in staat om onderscheid te maken tussen echte en niet-echte gebeurtenissen. U last heeft van wanen en hallucinaties, hebben vaak concentratie problemen, een gebrek aan rijden en dacht stoornis, en sociaal. Tot nu toe is er geen manier om te genezen van schizofrenie. De ziekte wordt behandeld op de juiste wijze, verbetert de meeste van de symptomen met de tijd, of zelfs volledig verdwijnen.

  Wahnvorstellungen und Halluzinationen bei Schizophrenie

  Mensen met schizofrenie hebben vaak last van angstaanjagende wanen en hallucinaties

  Schizofrenie betekent niet gespleten persoonlijkheid

  Bij schizofrenie, het is een zeer complexe ziekte. Misschien is dit de reden dat veel misverstanden en vooroordelen. Het is daarom belangrijk om: Een schizofrenie heeft niets te maken met een split of meerdere persoonlijkheid. De meest Getroffen zijn niet gevaarlijk, gewelddadig, en ook niet minder intelligent dan andere mensen. Patiënten niet wonen over het algemeen in een ziekenhuis. De meeste van degenen die Getroffen zijn leven normaal, samen met uw familie of alleen.

  Onder een schizofrenie-ongeveer één procent van de bevolking lijdt in de wereld. Vrouwen en mannen worden getroffen door ongeveer hetzelfde. De eerste symptomen van de ziekte verschijnen meestal in de vroege volwassenheid tussen de leeftijden van 15. 35. Sinds de leeftijd van. Mannen worden gediagnosticeerd gemiddeld drie tot vier jaar eerder dan vrouwen. Als gevolg van een verhoogd Tarief van zelfmoorden en ongelukken met de dood en een hoger risico voor de fysieke ziekten, de levensverwachting van mensen met schizofrenie is lager dan bij gezonde personen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top