Snelevacature Amsterdam

Schouder luxatie (schouder uit de kom)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • In het geval van een ontwrichting van de schouder de schouder is een blessure aan – in de meeste gevallen, als gevolg van een val of een ongeval tijdens het sporten. De acute schouder luxatie wordt begeleid door een hevige pijn en moet onmiddellijk worden behandeld door een arts en dingen uit te werken met de schouder uit de kom. Dan is het raadzaam om bescherming van het gewricht voor een bepaalde tijd, totdat het kan weer volledig worden geladen.

  Wat is een schouder uit de kom (schouder luxatie)?

  Mann mit ausgekugelter Schulter

  Het eerste Symptoom van een schouder uit de kom, een scherpe pijn in het schoudergewricht

  In principe is een dislocatie – spreiding heet ook wel een verplaatsing van de twee botten van een gewricht, op de natuurlijke niveau. Onder een schouder luxatie verwijst naar een proces waarbij de schouder in de ware zin van het woord is ontwricht, het articulair kop van de humerus in de gemeenschappelijke aansluiting van het schoudergewricht bladeren.

  Vanwege de schouder uit de kom

  De schouder is naast de patella, de joint wordt het meest beïnvloed door een dislocatie. De reden is de anatomische structuur van het schoudergewricht. Het gewricht heeft een beetje knokig gids, zodat de gezamenlijke begeleiding wordt gegarandeerd een groot deel door de spieren. Op de andere, een verschil in de grootte van de twee gezamenlijk lichaam, dat is, een kleine, ondiepe glenoïd fossa, een grote gemeenschappelijke hoofd, waarbij de schouder kan gemakkelijk worden ontwricht.

  Verschillende oorzaken van een ontwrichting van de schouder

  Een schouder luxatie voorkomen op elke leeftijd, mannen worden vaker getroffen dan vrouwen. Afhankelijk van de leeftijd van de oorzaken van een schouder uit de kom. Leiden, terwijl op de leeftijd van 15 tot 30 jaar, voornamelijk sportieve activiteit van een schouder luxatie, de oorzaak is in de 50 – tot 60-jarige meesterlijke manchet in een gebrek aan stabilisatie van de Oberarmkopfs door de zogenaamde rotator – een groep van vier spieren die stabiliseren het schoudergewricht.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top