Snelevacature Amsterdam

Sehsturz (Ogen, Infarct)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een Sehsturz of ogen infarct is een acute verstoring van de bloedsomloop van het netvlies, die betrekking heeft op een oog. Een blok van het Schip bindend zijn, is de bloedtoevoer in het netvlies van het oog (gedeeltelijk). De gevolgen variëren van korte-termijn blindheid, permanent verminderd gezichtsvermogen tot volledige blindheid van het oog. Een Sehsturz veroorzaakt geen pijn, en blijft, niet zelden onopgemerkt, omdat het tweede oog ziet nog steeds.

  Wat is een Sehsturz (ogen infarct)?

  De termen “Sehsturz” en “Winst” zijn alledaagse namen voor acuut falen van de bloedsomloop (ischemie) in het netvlies van het oog. Redenen voor de vernauwing of afsluiting van kleinere of grotere bloed meestal bloedvaten in het oog. Uiteindelijk is het niet geleverd meer als een resultaat, het netvlies weefsel met voldoende voedingsstoffen en vooral zuurstof.

  De dokter is anders in het geval van een eye-infarct tussen occlusies in de bloedvaten, het bloed leiden door het oog in de richting van het hart (Centraal veneuze occlusie of gemeente veneuze occlusie nam deel) en die in de bloedvaten optreden, waarin het bloed stroomt van het hart naar het oog (Central artery occlusion of arterienast sluiting). De slagaders vervoeren zuurstofrijk bloed van het oog. Zij zijn verzegeld, knip de stof rechtstreeks van de zuurstoftoevoer. Aderen zijn afgesloten, komt het in het oog, bloed congestie en zwelling. De persen, uiteindelijk, de aangrenzende slagaders en leidt uiteindelijk tot een gebrek aan zuurstof in de weefsels. Aderen sluitingen zijn in Sehsturz vaker de oorzaak dan die van Slagaders.

  Ook bloeden van beschadigde of lekkende containers door middel van een verhoogde druk op het weefsel, om ervoor te zorgen dat het netwerk krijgt huid te weinig zuurstof. Vasculaire occlusie, -vernauwing, of bloeden omstandigheden, vaak in samenhang met elkaar: Soms is het oog wordt gevormd, bijvoorbeeld nieuwe schepen te vervangen door de gesloten vaten. Deze nieuw gevormde bloedvaten echter minder stabiel. Ze scheuren gemakkelijk en kan ook leiden tot het opnieuw bloeden.

  In het geval van een Sehsturz de follow – rijke, afhankelijk van het type, de omvang en de locatie van het netvlies beschadiging van een tijdelijke blindheid, dat duurt seconden of een paar minuten, een permanent beperkte visie met beperkte Seeschärfe tot volledige blindheid van het aangetaste oog.

  Sehsturz is vaak niet opgemerkt

  Veel van de betrokkenen zijn niet, of veel later merkt de Sehsturz bij het tweede oog is nog steeds goed. Daarnaast is er een Sehsturz veroorzaakt meestal geen pijn. Sommige patiënten zijn niet in staat om geef het tijdstip van de gebeurtenis. Niet zelden, de oogarts, de Vasculaire occlusie en de gevolgen achteraf, tijdens een routine onderzoek. 90% van de slachtoffers zijn ouder dan 50 jaar, terwijl mannen meer kans om te lijden in de gaten hartinfarct dan vrouwen.

  Augeninfakt: Wazig zien en “sluier voor de ogen”

  Een kenmerk van het oog infarct is dat het gebeurt relatief plotseling. Symptomen zoals het “sluier in de voorkant van het oog” of een aanzienlijk verminderde gezichtsscherpte en scherpte kunnen uitbreiden, onder bepaalde omstandigheden, in een kwestie van minuten tot volledige blindheid van het aangetaste oog. Hoewel de Sehsturz zelf veroorzaakt geen pijn kan optreden als gevolg van pijnlijke ziekten, zoals, bijvoorbeeld, een aanzienlijke toename van de intraoculaire druk (secundair glaucoom).

  Augeninnendruckmessung zeigt einen Sehsturz an

  De meting van de intra-oculaire druk wordt gemeten met een speciaal apparaat, het apparaat kan worden aangegeven of er sprake is van een risico van Sehsturzes (oog-aanval)

  Hoe wordt de diagnose van een Sehsturz?

  De diagnose in het geval van een Sehsturz hangt grotendeels af van de aard en de omvang van de visuele verstoring. Mensen kunnen denken dat ze hebben weinig of nauwelijks, en de Sehsturz terug is zelfs al een lange tijd, dus een diepgaand onderzoek van de ogen, en de achtergrond duidelijkheid: het toont de karakteristieke veranderingen van het netvlies. Een verder onderzoek van de bloedvaten door een zogenaamde fluorescentie angiografie maakt gesloten en gescheurde bloedvaten zichtbaar. In veel gevallen, de visuele beperking is zo uitgesproken, dat het Beïnvloed de oogarts, en geen van de personages, noch Cijfers of letters op het oog grafiek of optotype projector. Soms moet je waarnemen met het oog slechts een kleine gloed van Licht. De pupil Reflex is verloren voor een groot deel. Het oog is bijna blind.

  Hoe wordt het behandeld een Sehsturz?

  De behandeling met een Sehsturz wil normaliseren van de bloedcirculatie in de bloedvaten van het netvlies en tot opheffing van de gevolgen. Te dien einde, de dokter en de medicijnen die los van de obstructie, de schepen uit te breiden en het bloed dunner. Daarnaast medicijnen en Laser technieken worden gebruikt, het verlagen van de verhoogde intra-oculaire druk, vocht vasthouden (Oedeem) en de vorming van nieuwe, kwetsbare schepen te bevatten.

  Sehsturz: Welke risicofactoren zijn er?

  De risicofactoren voor Sehsturz komen overeen met de risicofactoren die van toepassing zijn op de blokkades in andere regio ‘ s van het lichaam, zoals het hart (bijv. hartaanval) of de hersenen (bijvoorbeeld een beroerte). Ze zijn o.a. Roken, Overgewicht, of van Diabetes mellitus bijvoorbeeld. Omgekeerd is het risico voor een oculaire infarct door een gezonde leefstijl met een uitgebalanceerd dieet, voldoende lichaamsbeweging, voldoende vocht en de afwezigheid van sigaretten aanzienlijk kan worden verminderd. Een leven veranderen, dat verlaagt het risico voor alle andere hart-en vaatziekten, niet alleen de risico ‘ s voor een Sehsturz.

  © door wat wordt uitgezonden

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top