Snelevacature Amsterdam

Selenium Diabetes kan verminderen het risico

Volgens een franse studie, selenium kan verminderen het risico van Diabetes.

Een verhoogde concentratie selenium in het bloed kan het risico van mannen in de abnormale bloed suiker niveau te lijden. De studie komt uit Frankrijk, zelfs tot de conclusie, dat selenium kan voorkomen dat de ontwikkeling van Diabetes. De concentratie van de Mineralen geldt alleen voor mannen, en bij vrouwen, selenium lijkt geen effect te hebben.

De hoofdonderzoeker van de Universiteit van Montpellier, Tasnime Abkaraly, zegt dat de juiste dosering en inname van selenium nog moeten worden onderzocht. Dit kan ertoe leiden dat de bevolking ten goede zal komen in de toekomst van de voordelen van voedingssupplementen met selenium.

Selenium tekort wordt gebruikt in Europa

De franse studie, met name in Europa, is van groot belang. In Europa is inbegrepen in de grond slechts weinig selenium. De bodems in de Verenigde Staten, echter, hebben een hoge concentratie selenium. Sindsdien heeft de EU bestelde een verbod op de invoer van tarwe uit de Verenigde Staten, de selenium niveau in Europa sterk is afgenomen. De gemiddelde inname van selenium is gevallen in het verenigd koninkrijk, van 60 naar 34 microgram per dag. Daarom zijn veel van de Gesprekken volgens de bodem door bemesting met selenium te accumuleren. Dit wordt gedaan in sommige landen, zoals Finland al.

De aanbevolen dagelijkse dosis selenium bedraagt de EU is 55 microgram. Een maximum van 300 microgram moeten worden genomen op de dag.

Zinvolle studie van meer dan 1,000 mensen

In de studie, 1.162 gezonde franse mannen en vrouwen voor een periode van zes jaar onderzocht. In deze zes jaar, 57 vrouwen en 70 mannen worden getroffen door Dysglykämie. De gemiddelde selenium niveau in het bloed was aan het begin van de studie was 1.08 micromol per liter bloed bij mannen en van 1,1 micromol per liter voor vrouwen.

Bij mannen met een hogere concentratie selenium slechts de helft van de proefpersonen ontwikkelden een Dysglykämie. De reden waarom selenium alleen bij mannen, een effect bij vrouwen, maar geen positieve effecten, het is nog niet definitief beantwoord.

Dus, het bewijs suggereert dat selenium is een voedingsstof, naast aminozuren en L-carnitine is een ander micro die van invloed zijn op het verloop van de ziekte positief.

Geef een reactie

Scroll To Top