Snelevacature Amsterdam

Slaapstoornissen: de oorzaken zijn talrijk

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • In het geval van slaapstoornissen de oorzaken zijn talrijk en ook heel anders. Artsen onderscheiden primaire en secundaire slapeloosheid.

  De oorzaak van primaire slaapstoornissen

  In het geval van primaire slaapstoornissen in slaap problemen, zonder het gebruik van een lichamelijke of geestelijke ziekte is de oorzaak. De volgende zijn bekende vormen zijn:

  • Psycho-fysieke slapeloosheid (psychofysiologische insomnia): het is een van de meest voorkomende vormen van slaapstoornissen. Vaak Angsten en onopgeloste conflicten zijn aan het begin van deze slaapproblemen. Op een bepaald punt ontwikkelt zich uiteindelijk uit van de zorgen niet in staat zijn om in slaap te vallen en de dreigende uitputting van de volgende dag, een vicieuze cirkel. Na enige tijd, de hersenen verbindt de negatieve associaties met het bed, dat brengt de Getroffen ten slotte aan zijn nachtrust. De angst van een “slechte nacht” wordt ook weerspiegeld in een toename van fysieke spanning. Vaak mensen slapen met deze Vorm van slaapstoornissen in een onbekende omgeving is beter dan in je eigen bed.
  • “De verkeerde slaapstoornissen”: De Betrokken persoon waardeert zijn slaap als onvoldoende, en reageerde tijdens de dag met overmatige vermoeidheid, hoewel slaapstoornissen worden niet gedetecteerd. Meestal onbewuste conflicten zijn verantwoordelijk voor de gevoelens van Uitputting, de Betrokken persoon schrijft u echter ten onrechte te zijn van slecht slapen.
  • Idiopathische slapeloosheid: Vaak is dit een zeldzame Vorm van slaap stoornis begint in de Kindertijd en blijft voor het leven. De oorzaak is niet duidelijk, waarschijnlijk is het een verstoring in de hersenen gebieden die van belang zijn voor de slaap-waak-Verordening verantwoordelijk is. Dit leidt tot enorme problemen voor zowel de A – als je slapen Door de nacht.

  Oorzaak secundaire slaapstoornissen

  Onder de zogenaamde secundaire slaapstoornissen tal van lichamelijke en psychische ziekten vallen. Ook een verscheidenheid van de drug als de oorzaak in kwestie. Mogelijke redenen zijn:

  • Neurologische aandoeningen: Vele ziekten van het zenuwstelsel kan worden geassocieerd met slaapstoornissen, waaronder de ziekte van Parkinson, dementie, chronische inflammatoire ziekten van de hersenen, vasculaire ziekten van de hersenen (bijvoorbeeld na een hersenbloeding), of epilepsie. Een mogelijke oorzaak voor een slaap stoornis, Rusteloze Benen syndroom, de Betrokken voelen een onaangename tintelingen en pijn in de benen. Het ongemak zal meestal toenemen in vrede, zodat een goede nachtrust is nauwelijks mogelijk. Veel zogenaamde slaap-gerelateerde ademhalingsstoornissen, de drop-outs, bijvoorbeeld, door de zware snurken, gedeeltelijk, in verband met de Adem, stem, verspreid, tijdens de slaap.
  • Psychiatrische stoornissen: in Principe is bijna elke psychiatrische ziekte kan een slaapstoornis. Met name voorkomende slaapstoornissen depressie of angststoornissen.
  • Medicijnen, drugs en alcohol: alcohol is een veel voorkomende reden voor slaapstoornissen. In veel gevallen, een vicieuze cirkel ontwikkelt bij mensen met een verstoorde slaap vaak met een of meer glazen wijn, bier of wijn voor het slapen rest gemakkelijk. In feite, alcohol bevordert de Slaap ontstaan. Door de sobere up tijdens de slaap je Wakker wordt te vroeg en kan niet meer in slaap komen. Ook kunnen er medicijnen worden betrokken in de verstoorde slaap oorzaak van de slaap. Deze worden regelmatig genomen, gebruikt het lichaam en kan niet slapen zonder de drug. Slaap steun de arts voorgeschreven bij slaapstoornissen, dus alleen op de korte termijn (maximaal vier weken). Daarnaast zijn er een verscheidenheid van andere geneesmiddelen die kunnen leiden tot slaapproblemen, bijvoorbeeld antidepressiva, schildklier hormonen, corticosteroïden, eetlustremmers, stimulerende middelen of diuretica. De meeste illegale drugs (zoals cocaïne, Xtc, Cannabis, Heroïne) kan ook leiden tot slaapstoornissen.

  Slaapstoornissen als gevolg van externe factoren

  Vaak slaap stoornissen ook op verschillende externe factoren, deze zijn:

  • Onregelmatige slaap-waak ritme: degenen Die gaan in het weekend, in de avonden lang zijn, en de volgende dag in de middag uren, krijgt u voldoende slaapt, heeft meer moeite om te veranderen in de slaap-ritme van het dagelijks leven. Ook bij mensen die in ploegen werkt, kan niet wennen aan het organisme is altijd goed om te wijzigen van de slaap keer.
  • Eten: Zware maaltijden te vermijden in de late avond of in de nacht voor een rustgevende slaap.
  • Andere ongunstige gewoonten: tv kijken voor het lang voordat het in Slaap vallen, cafeïnehoudende dranken (koffie, Cola) in de late namiddag of ‘ s avonds, het geluid in de omgeving te fel licht in de slaapkamer (straatverlichting, radio alarm klok).

  Volgende: symptomen

  Geef een reactie

  Scroll To Top