Snelevacature Amsterdam

Snurken

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Terwijl de broodjes een Partner sleepless in bed, slapen de “boosdoener” in de rust – deze constellatie veel koppels waar één van de partners die snurken ‘ s nachts.

  Wanneer snurken optreden tijdens de slaap, de geluiden die worden veroorzaakt door de respiratoire activiteit. Dit is het gevolg van trillen van de weke delen structuren van de bovenste Luchtwegen, zoals het zachte gehemelte. Snurken is geen ziekte, zo lang het maar niet met slaap-gerelateerde ademhalingsstoornissen (SBAS), in de volksmond beter bekend als slaapapneu genoemd, gaat hand in hand. Snurken kan veel verschillende oorzaken.

  Wat is snurken?

  De term snurken beschrijft een geluid dat tijdens de slaap door de trillende zachte weefsels (bijv. het zachte gehemelte) in de bovenste luchtwegen. De oorzaak van trillingen als gevolg van de doorstroming van de lucht geassocieerd zijn met normale respiratoire activiteit.

  Schnarchen kann auf Dauer die Partnerschaft belasten

  Snurken is geen ziekte, zolang het leidt tot slaapproblemen en/of nachtelijke ademhalingsproblemen (slaap gerelateerde ademhalingsstoornissen, SBAS). In negen gevallen op tien is het met de SBAS het Obstructieve slaap apneu syndroom (OSAS), vaak vereenvoudigd slaap apneu. Echter, zelfs “onschuldig snurken” kan problematisch zijn, als de Partner of de Partner zijn/haar voelt door luid snurken permanent in uw slaap gestoord. In dit geval kan het raadzaam zijn, een keel, neus en oor arts, de oorzaken van snurken te verduidelijken en deskundig advies.

  Snurken kan worden veroorzaakt op verschillende regio ‘ s in het gebied van de neus, mond, keel en nek. Vaak meerdere factoren samen leiden tot nachtelijk snurken optreedt. Het kunnen beluisteren van Persoon tot Persoon zeer verschillend: Volgens verschillende studies, snurken geluiden kunnen bereiken standplaatsen van 100 tot ongeveer 1000 Hertz.

  De Cijfers over de incidentie van snurken zijn vaak erg verschillend. Zeker, echter, is dat het relatief veel voor. In Duitsland, een paar miljoen mensen zijn getroffen door het snurken. Zo beveiligd is dat mannen snurken vaker dan vrouwen. Tot de middelbare leeftijd (ongeveer 45-54 jaar), de frequentie, en dan daalt gestaag weer. Onder een begeleidende slaapapneu (OSAS) hebben te kampen met beduidend minder mensen (rond de 2 %), maar mannen worden ook beïnvloed meer dan vrouwen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top