Snelevacature Amsterdam

Soja melk en fytosterolen lager cholesterol

Soja melk kan effectief verlagen van LDL niveaus met fytosterolen, en Inuline.

Soja melk is niet alleen voor veganisten als een populaire vervanging voor koemelk. Ook mensen met een lactose-gevoeligheid of intolerantie kan hier gevonden worden. Wanneer allergieën of voor de baby voeding soja melk op is.

Het goede nieuws voor Latte, Cappuccino, en Frappe-vrienden is dat soja melk is gemakkelijk te schuimen en, bijvoorbeeld in een decoratieve stof met cacao poeder. De melk eiwit maakt bonen een bijdrage aan een gezonder dieet. Al sinds 1995, is bekend dat soja melk kan een gunstig effect op het cholesterolgehalte (1).

Thaise wetenschappers onderzoeken de cholesterolverlagende effect van soja melk

Nu, wetenschappers aan de Prince of Songkla Universiteit in Thailand, een land waar soja producten zijn zeer populair en hebben uitgebreide kennis belangrijke elementen. Zij vonden dat soja melk alleen kan verminderen vrij, maar alleen iets van de LDL-niveaus. Een ‘Turbo-effect’ wordt bereikt door twee additieven. Dit zijn de fytosterolen of plantensterolen en Inuline.

De fytosterolen, en Inuline

Cholesterinspiegel und SoyamilchDe laatste is een zogenaamde pre-koolhydraten. Dat is, het is voor de mensen te verteren. Daarom gaat onveranderd in het maag-darmkanaal. Hier, vooral in de dikke darm worden – is de verwachting, echter, veel micro-oragnismen zoals bifidobacteriën en lactobacillen te popelen. Deze bacteriën, die belangrijk onderdeel van een gezonde darmflora voeden, namelijk met een voorkeur van Inuline.

Fytosterolen zijn, maar planten waren lipiden, waarin een dagelijkse dosis van twee gram van de LDL-verlagende effecten aangetoond. Daarom worden ze ook gebruikt als additieven, bijvoorbeeld, in sommige Margarines.

240 mensen met een Aziatische voorwaarden en boven het gemiddelde LDL niveaus

De tailändischen onderzoekers hebben nu uitgevoerd met 240 volwassen individuen, waarvan 85 procent was vrouw, een gerandomiseerde, gecontroleerde, dubbel Blinde studie. Alle deelnemers van de LDL-niveau was 130 milligram per deciliter of hoger. De gemiddelde waarde is 165. In de aziatische landen waaronder Thailand, LDL niveaus aanzienlijk lager dan 100 is normaal. Daarom is het zeer hoge waarden die hetzelfde zijn voor Duitsland, maar het gemiddelde in de leeftijdsgroep tussen de 35 en 65 jaar oud.

Vermindering van de LDL-waarde met niet meer dan 10 procent

De studie werd toegepast op acht weken, waarin de deelnemers kregen ofwel sojamelk, fytosterolen met twee gram, en tien gram Inuline per dag werd gecompenseerd intake, of in de controle groep zonder enige toevoegingen werd toegediend. De niveaus van cholesterol en andere waarden in het bloed werden gemeten aan het begin van de intake fase, en met tussenpozen van twee weken.

Aan het einde van een verlaging van de LDL-waarde van 165 tot en met een gemiddelde van 150 in de soja Plantensterol-Inuline groep. In het geval van de deelnemers die nam zuivere soja melk, daalde deze waarde iets naar 159. Ook het totaal cholesterol niveau verlaagd werd met fytosterolen, en Inuline met 6,6 procent in de controlegroep, maar alleen 1.76 procent. In het geval van de HDL en triglyceriden waarden er was echter in een groep van belangrijke veranderingen. Met betrekking tot de impact slotte was er, behalve in het geval van zeer zeldzame, kleine bijwerkingen, geen afwijkingen (2).

Bron: (1) Anderson, J. W., Meta-analyse van de effecten van soja-eiwit inname op de serum lipiden, N Engl J Med. 1995 Aug 3;333(5), Pp. 276 – 82. (2) Kietsiriroje, N., het Effect van fytosterolen, en inuline-verrijkte sojamelk op het LDL-cholesterol in het Thais onderwerpen: een dubbel-geblindeerde gerandomiseerde gecontroleerde trial, Lipiden Gezondheid Dis. 2015 Jan 9;14, P. 146.

Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org

Dus aminozuren om te helpen. Belangrijk fürMuskeln en voor de gewrichten!

Display Gezamenlijke supplementen in vergelijking www.GelenkExperten.com

Producten en samenstellingen vergeleken.Aanbevelingen voor gezonde gewrichten.

Geef een reactie

Scroll To Top