Snelevacature Amsterdam

Sperma-analyse te begrijpen en te verbeteren

Een sperma-analyse blijkt de essentiële eigenschappen van de mannelijke zaadcellen. Het is gemaakt om twee volledig tegengestelde doelstellingen: ofwel na de sterilisatie (vasectomie), om te controleren of de OP-succes, ofwel, zorg ervoor dat de man is 100% onvruchtbaar. Of in het tegenovergestelde geval: als de kinderen bleef een wens onvervuld, en de reden voor de een was de zwangerschap is beperkt. Om ongeveer de helft van de gevallen niet de vrouw, maar de man namelijk de oorzaak voor het ontbreken van de kinderen.

De sperma-analyse moet worden gemaakt in een laboratorium. Spermiograms “voor thuis” hebben slechts een zeer beperkte instructie, kunt u controleren slechts een paar parameters, en zijn afhankelijk van de 100% correcte toepassing. De sperma-analyse, de professional zal worden gemaakt in het laboratorium wordt echter gebruik gemaakt van computer support in staat om, bijvoorbeeld, de beweeglijkheid en het aantal zaadcellen.

Het wordt aanbevolen om de vier tot vijf dagen voorafgaand aan de oprichting van een spermiogram celibatair. Omdat de waarden schommelen tot een bepaalde mate, kunnen, indien nodig, meerdere Spermiograms met een interval van vier weken zal het nodig zijn om een diagnose te stellen.

De sperma-analyse zal worden onderzocht:

 • Het volume van het Ejaculaat,
 • de pH-waarde,
 • het aantal zaadcellen per ml (sperma concentratie),
 • het totale aantal zaadcellen,
 • de mobiliteit (beweeglijkheid) van de zaadcellen,
 • het uiterlijk (de morfologie) van de zaadcellen,
 • het aandeel van de levende zaadcellen,
 • Antilichaam Status en het aantal leukocyten in het ejaculaat.
 • Ook de arts waargenomen gedrag wanneer het vloeibaar maken van het Sperma en een evaluatie van de consistentie van de vloeistof.

  De standaard sperma-analyse volgens DIE

  In het Algemeen, voor de normale waarden van de wereld gezondheid organisatie gedefinieerde waarden worden opgenomen. De normale waarden zijn bijgewerkt in 2010 en deels in hun eisen verlaagd. Ze zijn als volgt:

  Sperma-analyse

  Test waarde referentiewaarde ejaculeren volumenüber 1,5 ml pH Ongeveer 7,2 Spermienkonzentrationüber totaal 15 miljoen per ml sperma zahlüber 39 miljoen zaadcellen Beweglichkeitüber 32% beweeglijke zaadcellen de morfologie (vorm), 4% gewone aandelen live Spermatozoenüber 50% antilichaam Test (SEP, IBT)onder de 50% van de klevende deeltjes toont auto-immuniteit te leukocyten onder de 1 miljoen per ontsteking mlzeigt reacties op standaard waarden volgens de Definitie van de WHO, 2010

  Slechts één van de parameters die afwijkt van de standaard waarden, leidt dit tot een beperkte vruchtbaarheid van de man (“de expressie van MMPs”). De kans op een succesvolle bevruchting van de eicel op het moment van de eisprong worden aanzienlijk verminderd.

  Afwijkingen van de normale sperma-analyse

  Als de uitslagen van het laboratorium zijn binnen de standaard waarden, wordt het genoemd een “Normozoospermie”. Afwijkingen van de normale sperma-analyse, dit heet:

 • Azoöspermie: Het ejaculaat geen zaadcellen.
 • Hypospermie: minder dan 2 ml sperma.
 • Oligozoospermia: minder dan 20 miljoen zaadcellen (extreem: crypto zoospermie: minder dan 1 miljoen zaadcellen per ml)
 • Asthenozoospermia: te weinig bewegende zaadcellen.
 • Teratozoospermia: verlaagd percentage van morfologisch normale zaadcellen.
 • OAT-syndroom (oligo asthenoteratozoospermie): een combinatie van te weinig zaadcellen), een laag percentage van de mobiele sperma en veel niet-normaal-op zoek zaadcellen.
 • Multisemie en polysemy: over 6ml volume van het ejaculaat
 • Hyper zoospermie: ongeveer 150 miljoen zaadcellen per ml. Polyzoospermie: >200 miljoen per ml.
 • Nekrozoospermie: geen mobiliteit van het sperma waargenomen.
 • Sperma-analyse te verbeteren

  spermiogramm verbessern vitamine

  Sinds het midden van de 20ste eeuw. Eeuw, de Spermiograms verslechteren. Tot slot, een franse studie heeft bevestigd, op basis van meer dan 15.000 Männnern de droeve trend. Als de testes worden blootgesteld aan zeer warmte, bijvoorbeeld door middel van elektrische apparaten op de schoot, seat warmers, of skinny broek, dit kan leiden tot problemen in de spermatogenese.

  Dit wordt niet verklaard, maar de totale dramatische toename in subfertiler mannen. Als een van de belangrijkste oorzaken van het dieet is vernoemd. Therapie-opties item met anti-oxidanten, vitaminen, aminozuren en sporenelementen zijn goed onderzocht.

  Zo ook de prestigieuze Cochrane Collaboration, een globaal medisch is vastgesteld netwerk met strenge eisen op het bewijs van succesvolle therapieën:

  Antioxidanten kunnen stimuleren van de vruchtbaarheid en de kans op een zwangerschap te verbeteren.

  Hier kunt u meer lezen over wat micro-voedingsstoffen kunnen helpen het mannelijke sperma in hun gezonde ontwikkeling.

  Bron:

  Display aminozuren info portal www.aminosaeuren.org/fruchtbarkeit/

  Zo belangrijk aminozuren zijn voor de vruchtbaarheid van een man!

  Geef een reactie

  Scroll To Top