Snelevacature Amsterdam

Spierpijn

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Iedereen kent het gevoel van branden: De spieren voelen stijf en schijnbaar elke beweging doet pijn. Dit is te wijten aan een spier pijn is gemeenschappelijk. Een spierpijn veroorzaakt door intense fysieke belasting, de spieren zijn zwaarder belast dan normaal. Echter, hij is onschuldig en verdwijnt zelfs zonder behandeling na een paar dagen.

  Wat spierpijn is?

  Gespierde pijn is een Symptoom dat, volgens sportactiviteiten of onervaren fysieke stress (bv., tuinieren) kan optreden. Het komt tot uiting door spier-pijn in de skeletspieren, die beschrijven veel van de Getroffen als een Brandwond. De getroffen spieren voelen stijf en onbeweeglijk, bovendien is het tijdelijk niet meer zo krachtig als voorheen. Na een paar dagen tot een maximum van één week, is het ongemak van spierpijn in sommige gevallen.

  Ein Muskelkater kommt häufig in der Rumpfmuskulatur vor

  Een spierpijn wordt vaak gezien in de romp spieren

  Wat is de functie van de skeletspieren?

  Om inzicht te krijgen In de processen die leiden tot spierpijn, beter, de moeite waard een kijkje te nemen bij de functie en de structuur van de skeletspieren. In het menselijk lichaam zijn er twee andere soorten spieren: Dit is aan de ene kant, de hartspier en de gladde spieren in vele interne organen (bv. de urine van de blaas). Een spierpijn kan alleen voorkomen in de skeletspieren.

  De skeletnykh spieren in het lichaam, samen met botten, gewrichten, Pezen en ligamenten doelgerichte bewegingen. Het geeft ons de kracht voor elke fysieke beweging nodig. Deze kracht ontstaat als gevolg van het feit dat het spierweefsel trekt samen (contractie).

  Wat is de structuur van de skeletspieren?

  Op microscopisch niveau de Sarcomeres samen zullen de spieren te trekken. Ze komen in elke spier van miljoenen en zijn de kleinste functionele eenheid van de spier. Een Sarcomere bestaat uit actine en myosin filament (Gloeidraad: draad-achtig eiwit structuur) en een zogenaamde Z-strip.

  De structuur van een sarcomere met twee even lange, dunne plankjes te vergelijken, in elk van die genomen werd op dezelfde afstand van vier nagels, tot aan de halte, dus kijkt u uit op de andere kant. Als men houdt van deze twee planken, zodat elk van de vier nagel toon pieken en tussen de bergtoppen, een kleine tussenruimte blijft, het resultaat is nu al een basic model voor een Sarcomere. De nagels om de vorm van de actine filamenten, die verbonden zijn aan het ene eind naar het Z-strips (de Raad).

  De Myosin filamenten ontbreken nog: ze zijn de verbinding tussen twee tegenovergestelde “nagels” (actine) en het overbruggen van de afstand tussen de nail tips. In dit geval, de Myosin sets niet tot de “nail tips”, maar overlapt een beetje met de actine filamenten.

  De spier krijgt de opdracht, de overeenkomst, begint met de Myosin te bewegen actief tegen het actine. Als een resultaat, het tegenovergestelde nagels, en zo ook de twee “boards” (Z-strips) aanpak, waardoor de Sarcomere als Geheel trekt op tot 50 procent. Deze procedure beschrijft een zogenaamde isotonische contractie, zoals dit zich voordoet, bijvoorbeeld tijdens het trekken van de bovenarm spieren.

  Sarcomeres zijn geregeld in de samentrekking richting achter elkaar (in serie) en met elkaar verbonden, zodat de contractie van de individuele Sarcomeres toegevoegd tot een grotere contractie. Vele opeenvolgende Sarcomeres aanwijzen van een arts als een spier fibril (Myofibrille), meerdere parallelle bundels van de spier vezels wat resulteert in een spiervezel.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top