Snelevacature Amsterdam

Spiervezels scheuren

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Een hamstring is een gemeenschappelijke spierblessure, die zich in het bijzonder op het gebied van de dij en de kuit. Kenmerk van gelokaliseerde, stekende pijn in de geblesseerde spier. Spiervezels scheuren zijn enkele van de meest voorkomende sportblessures. Ze komen vooral in de sport waar de sporters voortdurend en het vertragen om te versnellen, bijvoorbeeld bij het spelen van voetbal.

  Wat is een hamstring blessure?

  In het geval van een spierscheur, een hele spiervezel bundel, en niet een enkele spiervezel tranen, zoals de naam ten onrechte suggereert. De spiervezels scheur is een scheur is de toename van de spierpijn en spierspanning en de voorloper van de spier, die, per definitie, een derde van de spier doorsnede door de crack wordt onderbroken.

  De hamstring is een van de meest voorkomende sportblessures in alles, zowel in de sport als in prestaties en topsport. Hij wordt begunstigd door een gebrek aan of onvoldoende warming-up voor de training, gebrek aan Conditie, vermoeide spieren en de spanning van de spier. Koud weer maakt het risico van letsel in aanvulling op het verhogen wanneer de spier is niet opgewarmd voldoende. Vooral voor een spiervezels scheuren prestaties en top-atleten, in wie spier-vermoeidheid of uitgeputte spier metabolisme met spierstijfheid aanwezig zijn in gevaar.

  In aanvulling op de werkelijke oorzaken wanneer een spier vezel specifieke sport crack sporten zoals voetbal, Handbal, Squash of Tennis zijn risicofactoren. Op het moment van hun oefening, de atleet moet continu draaien omhoog en naar beneden, wat betekent dat een hoge spanning voor de hamstrings en de kuitspieren. Het wordt geleverd in een scheur van de spier vezels, wordt dit direct als een gelokaliseerde, steken, “mes”-achtige pijn in de benadeelde spier voelde. Daarnaast is hij vaak beschouwd als “Delle” voelen. De spier is nauwelijks robuust, omdat van de scheur van de spier vezel bundel om te verwijzen naar het deel van het vermogen verloren. Afhankelijk van de Ernst van het letsel en de begeleidende zwelling kan optreden.

  Eerste hulp is belangrijk

  In het geval van een spierscheur, direct Eerste hulp is ook belangrijk voor het verdere verloop van de genezing is van Centraal belang. U kunt verkort de tijd tot volledig herstel van de spier, soms voor weken. Volgens de zogenaamde PITCH-regel (rest, ice, Compression, elevation) dienen de betrokken atleten onmiddellijk een Pauze, de benadeelde spier met ijs te koelen, een compressie-bandage en been hoogte te verminderen, de doorbloeding en de daaropvolgende zwelling. Verdere behandeling is, in het bijzonder de spieren rust voor een paar dagen te sparen. Gelijktijdige of latere therapieën, zoals fysiotherapie, lymfedrainage of Eisanwendungen bevordering van de genezing en helpen de spieren terug naar zijn oorspronkelijke rendement.

  Een spiervezels scheuren preventie

  Een spiervezel kan kraken niet te voorkomen, overweldigd door de Sport, en voordat de werkelijke sportieve activiteiten is altijd ten minste 15 minuten warming-up. Bovendien, de eigen performance en Fitness niveau en over een langere periode van tijd. Voor een overweldigd, vermoeide spieren is meer vatbaar voor letsel als een duurzame en krachtige spieren. Ook is het niet aanbevolen om te besparen op de apparatuur: de juiste schoenen kunnen helpen een spiervezels scheuren als preventie, zoals de juiste sportkleding.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top