Snelevacature Amsterdam

Stollingsstoornissen (Bloedziekte)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Stoornissen in de bloedstolling omvat een verscheidenheid van aangeboren en verworven ziekten die de bloedstolling – het “Feest” van het bloed – naar de natuurlijke functie te sterk of te zwak is uitgesproken. In het geval van een verminderde bloedstolling, zelfs kleine wondjes kunnen leiden tot ernstige bloedingen, terwijl overmatige bloedstolling maakt het bloed dikker en meer gevoelig te klonteren, zodat het bloed stolt.

  Wat is bloedstolling?

  Stoornissen in de bloedstolling, de medische coagulopathie hebben genoemd, bestaan uit een verscheidenheid van aangeboren of verworven stoornissen van de bloedstolling en fibrinolyse. Terwijl de natuurlijke, fysiologische bloedstolling zorgt ervoor dat het bloeden, bijvoorbeeld als gevolg van interne en externe verwondingen zo snel mogelijk tot stilstand, veroorzaakt fibrinolyse precies het tegenovergestelde. Het lost ongewenste stolsels in het bloed (trombose), die kan levensbedreigende gevolgen hebben, zoals bijvoorbeeld een beroerte of een longembolie.

  Onderscheid tussen aangeboren en verworven bloed van stolling stoornis

  Dienovereenkomstig, de arts van stollingsstoornissen, verdeeld in Min – en Plus-coagulopathie hebben. Tijdens de bloedstolling Coagulopathie is een Min-zwak of onbestaande cue verhoogde neiging tot bloeden – is ze Plus-coagulopathie hebben ook uitgesproken. Het bloed stolt sneller en sneller dan bij gezonde mensen. Bovendien wordt een onderscheid gemaakt tussen de aangeboren en verworven stollingsstoornissen.

  Aangeboren stollingsstoornissen met een verminderde bloedstolling (Minus Coagulopathie), waarbij een tekort of Afwezigheid van één of meer bloedstolling factoren. De meest bekende ziekten van de “bloed-en vaatziekten” (hemofilie A en B) en de Von-Willebrand-Jürgens-syndroom. In totaal maken ze meer dan 95 procent van alle bloedstolling stoornissen geassocieerd met een verminderde bloedstolling. Daarnaast kunnen ook andere zeldzame ziekten, zoals, bijvoorbeeld, de Hagemann ‘ s syndroom of Melkersson-Rosenthal-syndroom veroorzaakt in kwestie.

  Symptome für eine verringerte Blutgerinnung können Blutergüsse (Hämatome) sein

  Symptomen van een verminderde bloedstolling – vaak als een bloed-en vaatziekten, kan blauwe plekken (hematomen), die gevormd zijn al bij lage druk

  Vitamine K speelt een Centrale rol in de stolling van het bloed

  Naast de aangeboren stoornissen in de bloedstolling van de Min-type, verminderde bloedstolling kan worden verworven, niet genetisch, te worden verbonden. Een van de belangrijkste oorzaken van een Vitamine K-tekort. Vitamine K speelt een belangrijke rol voor de bloedstolling. Het zal opgevangen worden door bepaalde geneesmiddelen (Vitamine K antagonisten) of ziekten in zijn effect, is niet voldoende gevormd of is niet inbegrepen, zodat mensen kan het ontwikkelen van een Vitamine K-tekort. Daarnaast ontregeling van het afweersysteem (immuunsysteem coagulopathie hebben), of de transacties met bepaalde organen (long, prostaat) als mogelijke oorzaken voor de bloedstolling stoornissen komen in aanmerking.

  In het geval van stollingsstoornissen met een verhoogde bloedstolling (Plus Koagulapathie) zijn ook zowel aangeboren als verworven oorzaken van de ziekte in aanmerking. Zijn aangeboren stoornissen in de bloedstolling, factor-V-Leiden-Mutatie (APC-resistentie) Proteïne C deficiëntie bijvoorbeeld. Om de verworven triggers, bijvoorbeeld een operatie of cytostatische therapie in het kader van een behandeling van kanker.

  In het geval van de ziekte van het bloed kan worden blauwe plekken symptomen

  In het geval van stollingsstoornissen, de symptomen verschillen, afhankelijk van de vraag of de onderliggende aandoening van de bloedstolling versterkt buiten hun natuurlijke niveaus, of verminderd. Individuele ziekten tonen ook individuele verschillen. Symptomen van een pathologisch verminderde bloedstolling – vaak als een bloed-en vaatziekten, kan blauwe plekken (hematomen), die gevormd zijn al bij lage druk. Daarnaast kunnen ontwikkelen, vooral in de gewrichten pijn, veroorzaakt door bloedingen in de weefsels. Afhankelijk van het type van de ziekte, andere symptomen zoals een verhoogde neiging om lid van de neus of van bloedend tandvlees.

  In het geval van stollingsstoornissen met een verhoogde bloedstolling de Getroffen symptomen, meestal wanneer een bloedstolsel heeft al een schip gesloten (trombose). Dan, diverse non-specifieke symptomen zoals pijn aan het begin, afhankelijk van de plaats van de vasculaire occlusie, de toename in de loop van de ziekte. In het geval van een relatief frequente trombose in de aderen van pijn, verbeterde na hoge-opslag ontwikkelen onder belasting. Oppervlakkige aderen zijn sterker. Het been is warm en gezwollen. Het is het kenmerk van de kalveren druk en pijn aan de binnenkant van de zool van de voet.

  De behandeling van stoornissen in de bloedstolling, is afhankelijk van de oorzaak en de gevolgen van de ziekte. Is beperkt tot de bloedstolling te wijten aan een gebrek van de, niet of niet-werking van de bloedstolling factoren, stollingsfactoren (bijvoorbeeld factor VIII, factor IX kan worden toegediend, Von Willebrand factor) via de ader (intraveneus). Bovendien, mensen moeten nemen met een gebrek aan bloedstolling, geen drugs (bijvoorbeeld acetylsalicylzuur), die de bloedstolling. In milde vormen van het bloed ziekte kan worden genomen op de korte termijn, de werkzame stof Desmopressin.

  Bloedstolling stoornissen kan alleen worden voorkomen, indien het is verworven ziekten

  In het geval van stollingsstoornissen met pathologisch verhoogde bloedstolling, de behandeling heeft het tegenovergestelde doel. Soms bedreigend bloedstolsels worden opgelost door drugs (trombose) of een chirurgische interventie (Thrombectomy) of verwijderd. Hier, afhankelijk van het type, de locatie en de omvang van de ziekteverwekkers zoals Heparine, Phenprocoumon of Vitamine K-antagonisten. Een deel van de actieve stoffen kunnen ook gebruikt worden om preventief gebruik, bijvoorbeeld na een operatie of tijdens een lange vlucht reizen.

  Bloedstolling stoornissen kan alleen worden voorkomen, indien het is verworven ziekten, die meer of minder sterk als gevolg van het leven veranderen. In het geval van een verminderde bloedstolling, het voorkomen is beperkt tot de volledige of verregaande vernietiging van de lever schadelijke factoren zoals alcohol, Xtc, bepaalde geneesmiddelen en verschillende stoffen en chemicaliën. Omdat alleen een gezonde lever is adequaat te produceren Vitamine K, wat is van Centraal belang voor de bloedstolling. Een permanent verhoogde bloedstolling met een verhoogde trombose risico in tegenstelling, het is veel beter om dat te voorkomen. Een gezonde levensstijl met veel beweging, veel vloeistof, evenwichtig, vetarm dieet en het elimineren van Roken kan het risico van een bloedstolsel, en dus een vasculaire occlusie.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top