Snelevacature Amsterdam

Stress, een beter begrip van het Stress-Systeem werkt

Positiver Stress als Motivator ist lebensnotwendig
Positieve Stress als een Motivator is essentieel voor het leven. Hij is de prestaties en de concentratie verbeteren. Voor meer verrassende feiten over het Stress-Systeem, kunt u vinden in de galerij Hoe werkt het Stress-Systeem van ons lichaam? Welke ziekten worden veroorzaakt door Stress? En er zijn eigenlijk ook gezonde Stress? De grote Stress-Atlas verduidelijkt een van de belangrijkste systemen van ons lichaam – van kop tot teen.

Niet alleen in noodsituaties, het Stress-Systeem is de touwtjes in handen heeft in het lichaam. Wie wist dat hij niet kon opstaan zonder zijn innerlijke Stress programma, eenmaal in de ochtend? Artsen zijn momenteel onderzoek een geheime Macht in het menselijk organisme, het aan te passen aan alle omstandigheden van het leven: het Stress-Systeem.

Stress-Systeem maakt ons in staat om te overleven

Dankzij deze Stress-systeem, de wetenschappers zeggen, zijn we zelfs in staat om te overleven: Het drijft ons om maximale prestaties, is de bron van onze energie. En zonder dat we zouden sterven van uitputting. De schaduw kant: Is overspannen, het Stress-Systeem door chronische Stress, het kan weer tegen ons. Dan wordt het een dodelijke vijand.

Wat gebeurt er in geval van een blijvend hoog niveau van Stress?

De stress leidt niet tot een afname stress komt het lichaam in een soort van wanhopige weerstand. Hij begint te zetten tot een enorme strijd. Vet in het bloed en bloedsuiker te blijven constant hoge, teneinde de energievoorziening van het organisme. Het is veel meer energie stroomt in het bloed, dan wordt verbruikt. Dit maakt niet alleen dick, maar verhoogt ook het risico van vet afgezet aan de vaatwanden en het risico op een beroerte verhogen van de beroerte. In andere Plaatsen van het aanbod is er wel: De doorbloeding van de huid en spijsverteringsorganen wordt afgesloten, u bent gevoelig en vatbaar voor infecties.

Het lichaam vecht tegen zijn eigen Stress-Systeem

Het organisme gebruikt voor een lange tijd op zijn reserves, tot aan zijn Limiet is bereikt. In het ergste geval, het gaat om het totale uitputting en secundaire ziekten: Het stress hormoon Cortisol is de vijand. In plaats van de reactie op stress als Gezond te vertragen, het blokkeert het lichaam de eigen verdediging reacties en verzwakt het organisme. Het lichaam is de bestrijding van een felle strijd tegen zijn eigen Stress-Systeem. Hier, de bepaling van de oorsprong.

Wat dacht u van een perfect functionerende Stress-Systeem?

Als onze voorouders door de bossen zwierf, ze moest voortdurend op zijn hoede. Om hier nam de man een Systeem dat levert hem de strijd en ontsnappen van de belangrijke middelen die beschikbaar zijn voor hem, maar dan snel terug naar de slaapstand gekatapulteerd. “Het Stress-Systeem doet precies dat. De raad in het machtscentrum van de hersenen, het hormonale signaal ketens van de hersenen naar het lichaam en weer terug is, stuurt de vitale processen en in de gaten gehouden”, zegt stress onderzoeker Professor Achim Peters van Lübeck Universitair ziekenhuis.

Het Stress-Systeem kunnen overreageren

“Stress is een tweesnijdend zwaard”, zegt stress onderzoeker Bruce McEwan van de Rockefeller University – “wij hem nodig hebben om te overleven in een enkele dag. Op hetzelfde moment die het kan worden van mensen van de ondergang.” Dit geldt vooral als de stress ziet de reactie. Echter, de Stress kan overreageren op dit Systeem door een schok, in ieder geval tijdelijk.

Is Stress altijd slecht?

Stressoren, d.w.z. de oorzaken van Stress, ervaren door elke persoon anders. Situaties beschouwen sommige mensen als een bedreiging (Nood), andere positieve (Eustress). Mensen, zelfs grote Stress ervaren als Eustress, niet ziek worden. Amerikaanse onderzoekers suggereren dat het is de beste manier om te gaan met Stress, om hem, beledigende pakken. Iedereen moet de vraag, of hij wel of niet kunnen herinterpreteren de stressvolle Situatie in zijn voordeel positief.

10 geweldige feiten over de Stress-Systeem

Klik op de fotogalerij en meer te leren over de Stress-Systeem weet wel beter!

Geef een reactie

Scroll To Top