Snelevacature Amsterdam

Tand pijn

 • Overzicht
 • Symptomen
 • Oorzaken
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • De expert zegt
 • Tand van een van de meest voorkomende vormen van Pijn zijn pijn. De oorzaken zijn divers, variërend van cariës, parodontitis, tot een verkeerde uitlijning van de tanden. Wat zijn de oorzaken van pijn in de tand, moet je een snelle afspraak bij de tandarts. Want het is alleen door een behandeling, is het mogelijk om de tanden in de best mogelijke manier.

  Wat is een tand pijn?

  Tand pijn is gemeenschappelijk – bijna iedereen is bekend met de pijn als gevolg van overgevoelige tanden, cariës of andere oorzaken. U kunt tijdelijk optreden bij tussenpozen of continu. Meestal tandheelkundige intensiveren van pijn, indien onbehandeld. Omdat niet kan repareren tanden, helaas, door het zelf, het is belangrijk om tand pijn serieus. Daarnaast kunnen bacteriën zich verspreiden voorkomens te wijten aan een gebrek aan tandheelkundige zorg meer in het lichaam. Meestal, het tandvlees en de kaak worden beïnvloed. Een zeer zeldzame, maar ernstige late gevolgen van een ontsteking van de hartspier (endocarditis). Het is het beste om het handhaven van de mond en het gebit en de tandarts ten minste twee Keer per jaar, vóór kiespijn optreden.

  Een blik op de tanden: tandheelkundige pijn en de trigger zult het beter begrijpen

  Kinderen tot 20 melktanden, Ontwaken later tot 32 blijvende tanden en kiezen. Het Gebit wordt verdeeld in snijtanden, hoektanden, voor en achter het slijpen van de tanden. De vorm komt overeen met de taak van de desbetreffende tand te snijden ofwel voedsel of maal ze fijn. Bij het Kauwen is een sterke druk op de Tanden. Daarom zijn tanden het hardste stoffen in het menselijk lichaam: hydroxyapatiet en andere mineralen (andere vormen van hydroxyapatiet).

  Ein Zahn besteht aus einer Zahnkrone und den Zahnwurzeln

  Een Tand of kies bestaat uit een kroon en de wortels van de tanden. Op de gevoelig tandbeen beschermende glazuur is

  Een Tand is verdeeld in het zichtbare gedeelte van de tand kroon en de wortel van de tand, die grotendeels verankerd in de kaak. Het Interieur van een tand bestaat uit de tanden van het bot (Dentine) met een Centrale holte (pulpaholte of tand mark). In de pulp bloedvaten en zenuwen, het trekken van een deel van de tand van been. U kunt activeren, als u geïrriteerd, tand pijn. De tand kroon is bedekt door een beschermend glazuur van de tand aan de wortel van de zogenaamde cement. Een Tand is nooit alleen, maar is ingebed in het omringende weefsel. In de tand wordt het stopcontact van het kaakbot, vindt hij steun en is bovendien beveiligd door de zogenaamde parodontium. Het tandvlees aan de kaak en beschermt de hals van de tand van externe factoren.

  Hoewel de vaste tand schilden glazuur, de zachtere dentine van schadelijke invloeden. Maar, boven alles, zuur en schuren zijn allemaal een gevaar voor de tand stof. Zuur voedsel of aufgestoßene de maag zuur verzacht het tandglazuur, en laat duidelijk zijn sporen na. Het speeksel beschermt de tanden, voor een deel, door compensatie eerste minerale verliezen. Ook hij kan neutraliseren zwakke zuren. Bovendien, speeksel zet de onderdelen op voorraad bescherming van de film op de Tand (de zogenaamde Blanka).

  Tandheelkundige pijn ontstaan vaak als gevolg van bacteriën

  Bepaalde soorten bacteriën pijn zijn typische veroorzakers van de tand. Ze koloniseren van de Tand, in het bijzonder zij vermenigvuldigen op de gingivale rand, in de ruimtes tussen de tanden en in de natuurlijke plooien van het tandglazuur (fissuren). Ontstoken tand terug vlees, het resultaat is parodontale pockets en, daarom, nieuwe habitats voor bacteriën. Veel bacteriën zetten suiker om zuren (vooral lactic acid) – dit verzacht het tandglazuur door het verwijderen van mineralen. De mogelijke gevolgen zijn pijn, tandbederf en dus tand.

  In de profylaxe van tand pijn, is het belangrijk om de tanden en kiezen met voldoende mineralen, op de andere, voor het verwijderen van normale bacteriën voorkomens (zogenaamde Plaques). Ook fluoride speelt een belangrijke rol in de oplosbaarheid van de tand mineralen verminderd, dat is te zeggen: het zijn de tanden beter beschermen tegen Zuur.

  Volgende: symptomen

  Geef een reactie

  Scroll To Top