Snelevacature Amsterdam

Tenosynovitis

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Tendinitis is meestal veroorzaakt door Overbelasting en komt het meest frequent voor op de pols. Dat je in eerste instantie door pijn tijdens beweging, en later ook in de rest staat. Ook als de symptomen kunnen snel worden verbeterd, in veel gevallen is het een langdurig proces, tot de tendinitis is volledig genezen.

  Wat is tenosynovitis?

  Om te begrijpen het principe van een tendinitis, zijn enkele van de anatomische kennis nodig: Onze Pezen verbinden de spieren aan de botten. Met elke beweging van de trein optreedt op de desbetreffende weefsel. Waar de belasting is bijzonder groot, en wordt omgeven door een beschermende mantel van de pees, de schede wordt genoemd tendinitis. U moet ervoor zorgen, onder meer, dat de Pezen RUB legt op het bot. Dit geval is makkelijker gezegd met een soort van smeerolie is gevuld, dat vergemakkelijkt het Glijden van de pees.

  Repetitief, monotoon bewegingen, of een permanente spanning van een pees kan leiden tot het beschermende omhulsel beschadigd is en dit zijn geen kleine verwondingen, op zijn beurt, zal het ontsteken van de tendinitis is er. Kan worden beïnvloed door dit proces, alle van de pees bindweefsel in het lichaam. Het meest de ziekte komt voor op de pols, de vingers en de voeten (bijvoorbeeld de achillespees).

  Tendinitis erkend als beroepsziekte

  De tendinitis is meestal geactiveerd door middel van bepaalde sporten zoals Golf of Tennis. Het is nu ook erkend als beroepsziekte. Vaak mensen die veel werken met computers last van, bijvoorbeeld, een tendinitis van de pols bindweefsel. Maar ook ambachtslieden, de noodzaak om altijd het uitvoeren van dezelfde activiteiten, kunnen worden beïnvloed.

  Een acute tenosynovitis kan goed behandeld worden en krijgen door middel van maatregelen zoals het Behoud, Koeling en anti-inflammatoire zalf snel. Echter, het is niet zeldzaam dat dezelfde Overbelasting oproepen weer ongemak. Het specifieke deel van het lichaam is dus een zwak, omdat de peesschede niet volledig hersteld en snel opnieuw ontstoken. Deze cyclus kan alleen worden bereikt door het veranderen van sequenties van de beweging te voorkomen. Daarnaast, Los-en rekoefeningen kunnen helpen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top