Snelevacature Amsterdam

Terug pijn geassocieerd met Vitamine D tekort

Waar de rugpijn is anatomisch niet worden uitgelegd, kan een gebrek aan Vitamine D veroorzaakt. Dit is het resultaat van een klinische studie in 2015.

Het woord Etiologie is afgeleid van het grieks en is samengesteld uit “aitia” voor “oorzaak” en “logos” voor “onderwijs”. In de geneeskunde en in de psychologie, de Etiologie is bezig met de oorzaken van ziekten. Let op: Niet met het ontstaan of de ontwikkeling van ziekten. De pathogenese of pathologie is verantwoordelijk.

In het geval van veel Lijden, is dat inderdaad het geval, dat de opkomst en ontwikkeling worden onderzocht om een geavanceerde mate, de oorzaak van de ziekte, maar is vaak volledig in het Duister.

Dit geldt ook voor rugklachten, waaronder in de loop van een mensenleven bijna iedereen heeft te lijden meer of minder intens. Hier, de diagnostische maakt meer vooruitgang. Kan echter nog steeds worden geïdentificeerd in ongeveer 80 procent van de gevallen, geen oorzaken voor pijn in de rug. Vaak is de beschrijving van de ziekte uitgeput zelf in de naamgeving van uw symptomen.

Indiase onderzoekers onderzoeken onverklaarbare gevallen van pijn in de rug

sonnenvitamin d mangel osteoporoseOp dit punt, een etiologische studie, die werd uitgevoerd in een totaal van drie klinieken in India. De medische professionals van verschillende disciplines onderzocht alle patiënten, die zou kunnen worden op de betreffende polikliniek voor de behandeling van ongemak in de lagere rug van de tweede akte, waarin echter geen anatomische oorzaak van zijn gelokaliseerd. Een totaal van 200 mensen, heb je een uitgebreide analyse van de waarden in het bloed. Ze vinden het serum niveaus van glucose, Calcium, fosfor, en urinezuur.

Daarnaast onderzochten ze de serum inhoud van auto-antistoffen van klasse reumatoïde factor, evenals van het enzym alkalische Fosfatase. Daarnaast zijn ze uitgevoerd met een meting van het totale eiwitgehalte in het Serum, evenals voor de eiwitten C-reactief Proteïne, dat is een van de belangrijkste markers van Ontsteking, en Albumine in het Individu. Tot slot, de Indiase artsen met de Vitamine-D-concentratie in het Serum, waar het bestaat in de opslag-vorm Calcidiol, of 25-OH-D3. Om te kunnen beoordelen op hun resultaten, ze nam dezelfde examens, met nog 200 andere mensen die klaagden over het niet van de pijn in de rug.

Op de achterkant van de lagere Vitamine pijn significant D-niveau

Het resultaat was, dat in het geval van de patiënt terug met een aanzienlijk lagere serum inhoud van pijn op 25-OH-D3 (Vitamine D) was aanwezig als in het geval van de klacht van het vrij verkeer van personen. Ongeveer 50 procent van hen waren zelfs in verlies of gebrek aan. In aanvulling op het ongemak in de lagere rug ook overmatige waarden van C-reactief Proteïne en de reumatoïde factor vaak.

Als een resultaat, adviseren de auteurs om te integreren, onder andere de metingen van de Serum concentratie van de Vitamine D-en C-reactief Proteïne in de Algemene health check-up. Op deze manier kan vroegtijdig worden pijn zinvolle diagnoses die niet-specifieke deel van het lichaam, in het bijzonder pijn in de rug en de juiste behandeling maatregelen worden geïnitieerd.

Bron: Lodh, M., et al., Beoordeling van de Vitamine D-status Bij Patiënten van Chronische Lage rugpijn van Onbekende Etiologie, Indiase J Clin Biochem. 2015 Feb;30(2), Pp. 174 – 79.

Geef een reactie

Scroll To Top