Snelevacature Amsterdam

Tetanus (Tetanus)

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Tetanus (tetanus) is een infectieziekte veroorzaakt door de bacterie Clostridium tetani. Meestal komt via kleine wondjes in het lichaam en leidt tot stuiptrekkingen en verlamming van de spieren. Vandaag Tetanus in Europa is zeldzaam, want er is een landelijke vaccinatie.

  Wat is Tetanus?

  Tetanus – de term die het meest vertrouwd zijn met uw vaccinatie-certificaat. Met name in het geval van een besmette wond, zoals door een vervuilde tuin gereedschap, een roestige spijker of een hond bijten, vraagt de behandelend arts volgens de vaccinatie status in gevallen van Tetanus. Maar wat is achter het?

  De term Tetanus, afgeleid van het griekse woord tetanos, wat betekent dat de spanning of spasmen. Dit geeft ook aan dat het belangrijkste symptoom van een besmettelijke ziekte: De lockjaw bedoelde pijnlijke krampen van het lichaam en gezichts spieren optreden gif door een zenuw, die de Tetanus verwekker Clostridium tetani. Tradities uit het oude Egypte en Griekenland suggereren dat de ziekte is al bekend sinds de oudheid. Tot vandaag de dag sterven er jaarlijks wereldwijd ongeveer 800.000 tot een Miljoen mensen aan Tetanus, voornamelijk in Azië en Afrika. Vooral bij pasgeborenen is de ziekte vaak ernstig (Tetanus neonatorum).

  Tetanus ist heute eine sehr seltene Krankheit

  Tetanus is vandaag de dag een zeer zeldzame ziekte, er is een effectief vaccin

  In de ontwikkelde landen, Tetanus is nu een zeldzame ziekte, want er is een effectief vaccin; de primaire serie begint in de kinderschoenen. Voorafgaand aan dat, pasgeborenen zijn beschermd door de antistoffen in hun moeder. In overeenstemming met de aanbevelingen van het Comité voor vaccinatie (STIKO) bij het Robert Koch-Instituut, Tetanus moet worden vernieuwd-vaccinatie bij volwassenen leeftijd van elke tien jaar. Er bestaat ook een “nood-vaccinatie”, die kan voorkomen dat een mogelijke infectie aan het begin van de ziekte genoemd Tetanus Immunoglobuline. Deze worden toegediend aan Artsen na een blessure, als de laatste Tetanus vaccinatie te lang of de vaccinatie status is onduidelijk.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top