Snelevacature Amsterdam

Therapeut op vier poten: – hond Bella, vergezeld van de autistische Tim

Autistischer Junge mit Hund
Honden krijgen vaak een betere toegang tot de autistische kinderen dan hun soortgenoten in het contact met de dieren wordt beïnvloed, Beïnvloed het kalmeren van De negen-jarige Tim is autistisch, en hij lijdt aan frequente Ausrastern – wanneer woede grijpt, loopt hij weg. Sindsdien heeft hij Bella vrouw, niet meer hij is in gevaar. Ze heeft toegang tot hem, en naar hem kijken.

Dromerige Tim zit op de bank in de woonkamer en snuggles up-to-teef Bella. De Jongen wilde nog een paar minuten geleden, een ongecontroleerde vlaag van woede en buiten zichzelf van woede weg te lopen – niets meer te zien. Bella heeft uitgevoerd dit kleine wonder! U kunt voelen wanneer de woede kookt in de negen jaar, en weten, om hem te kalmeren in zulke moeilijke momenten.

Dat honden kunnen brengen in de behandeling van de zieken, een waar wonder, is bewezen. Maar wat een bitch Bella is te doen in het geval van Tim, is echt geweldig! Tim is autistisch. Mensen die last hebben als hij heeft Asperger autisme, problemen, om te socialiseren, te Uiten, nauwelijks emoties. Dit is één van de ziekte. “Het is meer een mentale handicap,” zegt zijn moeder, Anna.

Asperger-autistische mensen niet delen

Buitenstaanders Asperger toepassing-autistische mensen vaak als vreemd, want ze zeggen zelf zo goed als iedereen. Tim de moeilijk. “In hem gevoelens in vlagen van woede duidelijk,” zegt Anna Thiede. “Als hij valt en pijn doet, zal hij niet worden getroost, maar reageert met woede – voor hem een heel belangrijk gevoel.”

Soms is de Jongen krijgt in zo veel Woede die hij loopt weg in een opwelling. Noch de moeder, noch vader Matthias doordringen tot hem. Enkel en alleen, Bella weet te kalmeren zijn woede.

Bella ‘ s kijken, Tim

Een paar weken geleden, Tim van büxte. “Bella schoot als een pijl door de tuinpoort, dat ze onmiddellijk nam zijn spoor”, aldus Anna Thiede. De Jongen was nog geen 100 meter ver. “Bella hem te stoppen, door ze kneep hem in de dij, laat je hem gewoon niet meer verder te lopen. Ik nodig beide gewoon om ze te verzamelen.”

De hond kwam als een puppy aan de Thiedes. Ze is nu 16 maanden oud, heeft een schofthoogte van 75 cm. “Hun grootte geeft Tim een veel beveiliging,” zegt zijn moeder. Dat is niet genoeg: de Vereniging van “beschermende instincten” is Bella voor personen die opgeleid bescherming van de hond.

Hond training voor Bella

Twee keer per week, Anna Thiede gaat met de hond lady opleiding en dit betaalt zich uit: Bella ontwikkeld van tijd tot tijd, met meer gevoel voor Tim. Hij wil weglopen, niet weg geven aan zijn zijde. Ze dringt er bij hem of hem niet zo vakkundig in de manier waarop hij haar in het verleden. Door de intieme relatie van Bella, Tim ‘ s driftbuien zijn geworden, op het laatst zelfs een beetje minder heftig.

Maar er is ook Dennis (4), de kleinere broer van Tim. Hij heeft geen vrienden, is het moeilijk voor hem om te communiceren met collega ‘ s, zelfs met hem is er een verdenking op autisme! Moeilijk te geloven, maar toch, de moeder van ruzies. “Er zijn een veel erger lot,” de mening van Anna Thiede.

“Mijn kinderen vinden het leuk om anders te zijn, maar ik probeer niet te denken van u als uitgeschakeld”, zegt ze. “We zijn geen familie zoals elke andere. Maar we zijn niet zo ontevreden. We kregen veel loopt. We hebben geleerd om te gaan de andere kant op, mede door onze Bella!”

Geef een reactie

Scroll To Top