Snelevacature Amsterdam

Toxoplasmose

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Toxoplasmose is een parasiet-Toxoplasma gondii veroorzaakt een wereldwijde verspreiding van infectieziekten. Normaal gesproken, de parasieten van de katten besmet. Maar ook de mens kan besmet raken met de ziekteverwekkers: Het is een zogenaamde zoönose, zodat een van een dier naar een mens besmettelijke ziekte. Een infectie is meestal onschadelijk en zonder symptomen, toxoplasmose is gevaarlijk, maar vooral voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, en in de zwangerschap.

  Wat is toxoplasmose?

  Als toxoplasmose is een infectieziekte, veroorzaakt door parasieten. De wereldwijde verspreiding van een ziekteverwekker van toxoplasmose, Toxoplasma gondii. Deze parasiet heeft een cyclus, een zogenaamde twee-host ontwikkeling, dat is te zeggen, hij had naast zijn definitieve gastheer gastheer, en verspreid zich te ontwikkelen. De definitieve gastheren zijn katten, de pensioen speciale, besmettelijke stadia van ontwikkeling van de parasiet (oöcysten genoemd) in de feces. Deze oöcysten kunnen blijven in de bodem voor maximaal 18 maanden besmettelijk. Gastheer, veel zoogdieren, zoals muizen, varkens, schapen, runderen, pluimvee en de mens. In de tussengastheer van de parasiet besmettelijke Entiteit vorm, de zogenaamde cysten. Een gastheer nodig voor de ontwikkeling van de parasieten.

  Katzen können Toxoplasmose übertragen

  Een zeer nauw contact met katten kan de antsteckung risico met toxoplasmose voor de mens, omdat katten als een definitieve gastheer van toxoplasmose-pathogeen

  Vaak zijn de slachtoffers weten niet dat ze besmet zijn

  In de meeste gevallen, een toxoplasmose-infectie is vrij van klacht – 80 tot 90 procent van de getroffenen niet merken niets van de infectie en niet weten dat ze besmet zijn. Gezonde mensen zijn immuun stoffen (antilichamen) tegen de ziekteverwekker en vervolgens het immuunsysteem. Met name op de risico ‘ s zijn voor Zwangere vrouwen, echter, want je kan de overdracht van de ziekteverwekker voor het ongeboren kind, maar ook mensen met een verzwakt immuunsysteem (bijvoorbeeld AIDS-patiënten).

  Volgens het Robert Koch Instituut, ongeveer 50 procent van de Duitsers hebben al een toxoplasmose-infectie. Het aantal neemt toe met de leeftijd: In de leeftijdsgroep van de 50-jarigen, meer dan 70 procent van de mensen heeft antistoffen tegen Toxoplasma gondii.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top