Snelevacature Amsterdam

Tuberculose

 • Overzicht
 • Oorzaken
 • Symptomen
 • Diagnose
 • Behandeling
 • Preventie
 • Tuberculose, in het kort, Tbc, de ziekte van Crohn te koken, en eerder, tuberculose is een besmettelijke ziekte die vooral van invloed op de longen. Verwekker van tuberculose zijn mycobacteriën. Vooral van van tuberculose mensen met een verzwakt immuunsysteem lopen een verhoogd risico. Met name in ontwikkelingslanden, tuberculose is een van de meest voorkomende dodelijke infectieziekten.

  Wat is tuberculose?

  Tuberculose is een besmettelijke ziekte die vooral de longen (pulmonale tuberculose). Het verloop van de ziekte is langzaam en chronische. Een eerste infectie met tbc-bacteriën (een primaire infectie)gaat meestal zonder symptomen. Als het in de loop van de symptomen zijn vaak niet-specifiek: hoesten, koorts, nachtelijk zweten, wat een duidelijke indicatie van een Tbc en leidt vaak tot verkeerde diagnose. De tuberculose kan infecteren naast de longen en andere organen – in de geneeskunde, de spraak is dan van de zogenaamde extra-pulmonale tuberculose. Indien onbehandeld, tuberculose kan een fataal verloop.

  Die Infektionskrankheit Tuberkulose befällt hauptsächlich die Lunge

  De besmettelijke ziekte tuberculose vooral van invloed op de longen

  De verwekker van tuberculose mycobacteriën, voornamelijk Mycobacterium tuberculosis. Als een regel, besmetting vindt plaats via druppeltjes infectie van mens tot mens via de luchtwegen: De zieke set Heist ziekteverwekkers, bijvoorbeeld, als je Niest of hoest vrij, met de lucht van een gezond Persoon en leiden tot een infectie. Het probleem is dat meer en meer tbc-stammen van bacteriën tegen een of meer van tuberculose drugs weerstand (resistent). Vooral de zogenaamde ‘multi-drug resistant MDR-TBC (MDR-TB =” multidrug-resistente tuberculose) is van cruciaal belang, omdat de tuberculose ziekteverwekker tegen de twee meest effectieve medicijnen, Isoniazide en Rifampicine resistente. Verantwoordelijk voor de resistente tuberculose-bacteriën zich uitbreiden, onder andere, onjuiste TB behandeling met ongepaste drugs.

  Wereldwijd heeft ongeveer een derde van de mensen die besmet zijn met tuberculose. Echter, slechts vijf tot tien procent worden gediagnosticeerd op de behoefte van de behandeling tuberculose en symptomen ontwikkelen. In de resterende 90 tot 95 procent, is de infectie asymptomatisch. Geïnfecteerd niet gelijk ziek – een belangrijk verschil! Volgens de wereld gezondheid organisatie, 2012 world zieke in het jaar van 8,6 miljoen woont in het totaal van tuberculose, waarvan 1,4 miljoen mensen overleden. Dus, tuberculose, na HIV/AIDS, de besmettelijke ziekte, die het op die leidt tot de meeste sterfgevallen. De meeste van de ziekten en sterfgevallen, ongeveer 95 procent, hebben betrekking op ontwikkelingslanden. In Europa en in andere geïndustrialiseerde Landen, echter, het aantal Patiënten en de sterfte als gevolg van tuberculose in de afgelopen jaren hebben echter gestaag.

  Bijzonder gevaarlijk is tuberculose voor mensen met een verzwakt immuunsysteem, in het bijzonder HIV-Geïnfecteerd zijn in gevaar. Hun risico op tuberculose ziek te worden is 30 keer hoger dan bij gezonde mensen. Bijzonder gevaarlijk is dat een tuberculose-infectie leidt tot de HIV ontwikkelt tot een infectie sneller. Bijna een kwart van alle sterfgevallen in de HIV-Geïnfecteerde om infectie met tuberculose. Er is een verhoogd risico van ziekte is ook voor kinderen en ouderen, diabetici, ondervoed, en alcohol – en drug-afhankelijke mensen.

  Meer: oorzaken

  Geef een reactie

  Scroll To Top