Snelevacature Amsterdam

Vaccinatie voor het hart

spritze_ekg
Een nieuwe vaccinatie met de werkzame stof Inclisiran sluizen van schadelijke cholesterol uit het lichaam van arteriosclerose en coronaire hartziekten beschermen. De werkzame stof wordt getest in een klinische studie en de op dat moment beschikbare, zeer dure Statine bedoeld als vervanging van supplementen effectief.

Het zogenaamde LDL-cholesterol wordt beschouwd als de slechte broer van HDL-cholesterol. Terwijl de HDL-cholesterol zorgt ervoor dat het overtollige cholesterol wordt vervoerd in het bloed naar de lever en worden gemetaboliseerd, veroorzaakt LDL-cholesterol, het Vervoer van cholesterol naar de cellen van het lichaam. Een verstoring van het evenwicht tussen de twee soorten, heeft dit gevolgen voor het lichaam.

De verhouding beslist

Een groot deel van LDL-cholesterol en een laag niveau van HDL-cholesterol verhoogt het risico van atherosclerose en hart-en vaatziekten. Van een gezonde relatie, een deel van het LDL-cholesterol tot HDL-van minder dan drie tot één. Van een verhouding van vier op een hoog risico voor hart-en vaatziekten bestaat al. Het is precies hier dat het nieuwe vaccin komt voor in: het vermindert de hoeveelheid van het schadelijke LDL-cholesterol in het bloed zonder het verminderen van de hoeveelheid HDL-cholesterol.

Nieuw medicijn verlaagt de LDL-cholesterol waarden

De werkzame stof Inclisiran was lager in de studies, de LDL-cholesterol waarden langdurig tot de helft. Al een dosis van 300 mg Inclisiran voldoende om het niveau te verlagen van LDL-cholesterol in het bloed van 51 procent. Een booster-injectie werd pas na vier tot zes maanden nodig is. Dus Inclisiran bereikt als een PCSK9-Remmer, een effect dat vergelijkbaar is met de huidige statine drugs, die zijn echter zeer duur. Met een combinatie van beide klassen van het Geneesmiddel, zelfs het record te breken lage niveaus van LDL-cholesterol kon worden bereikt, met inbegrip van Steven Nissen, chief cardioloog van de Cleveland Clinic in Ohio, is ervan overtuigd. Een soortgelijke werkzame stof als Inclisiran genoemd Evolocumab was in staat om in een dergelijke combinatie therapie al eerste successen, maar men moet wel in tegenstelling tot Inclisiran 12 tot 24 Keer per jaar geïnjecteerd.

Zowel geneesmiddelenonderzoek, LAPLACE-2 en ORION-1, worden ondersteund door de respectievelijke fabrikanten van de actieve ingrediënten en moet worden beschouwd voordat u een definitieve publicatie van de definitieve resultaten van de onafhankelijke tijdschriften steeds voorlopig.

Geef een reactie

Scroll To Top