Snelevacature Amsterdam

Verborgen oorzaak van een slechte adem: tonsil stones

Mandelsteine

Zogenaamde Tonsillolithe bijna iedereen heeft in zijn mond. Voor sommige mensen, de deposito ‘ s in de amandelen, echter een onaangename bijwerking. Zogenaamde Tonsillolithe bijna iedereen heeft in zijn mond. Voor sommige mensen, de deposito ‘ s in de amandelen, echter een onaangename bijwerking.

De amandelen zijn een van de belangrijkste verdediging van ons lichaam. Door de ligging aan de achterkant van de mondholte, detecteert via het voedsel en de lucht om het binnendringen van ziekteverwekkers onmiddellijk en het doorsturen van de Informatie naar het immuunsysteem. Ook, helaas, een nogal onsmakelijke additieven: amandel stenen is een van dit belangrijke onderdeel van ons afweersysteem, ook Tonsillolithe. Bij sommige mensen kan leiden tot ernstige mondgeur. De limoen-achtige Structuren bestaat uit voedselresten, dode huidcellen en witte bloedcellen, die zijn gedeponeerd in de Groeven (crypten) van de amandelen. Daar zijn ze meestal onopgemerkt blijven en het goede nieuws – het zal geen schade aanrichten. Het Probleem is echter, zal je, wanneer je naar de amandel oppervlak. Daar kunt u zorgen voor een sterke mondgeur. Dit is medisch nog steeds veilig, schadelijk kunnen zijn voor het sociale leven van de Getroffen aanzienlijk. De onaangename geur in de mond levende bacteriën, die uiteenvallen van de cel en voedselresten.

Tonsillitis of tonsillen stenen?

Vaak zie je de stenen met het blote oog aan de achterkant van het gehemelte ‘ s edge. Ze zijn te zien als kleine witte puntjes op de amandel oppervlak. Een aantal van hen kan ook worden gebruikt met de tong te voelen. Als de stenen optreden met moeilijkheden bij het slikken en een gevoel van beklemming in de keel, u zal worden verward deel met een amandelontsteking. Die is niet helemaal zeker, moet een KNO-arts of tandarts. Patiënten die vaak last hebben van een ontsteking van de amandelen, worden meer beïnvloed door de tonsillen stenen, dan de andere mensen. Dit is omdat als gevolg van de ontstekingen als gevolg van micro-Groeven in de tong van de amandelen en de dode huid cellen meer legplanken, te ontwikkelen en tonsillen stenen kunnen litteken smal.

Hoe om zich te ontdoen van de tonsillen stenen?

Niet schrikken: In individuele gevallen, de Tonsillolithe zich van zelf oplossen, en in het geval van een sterke Niezen of hoesten, de zogenaamde stone plots door de lucht vliegen. In het normale geval, de tonsillen stenen kan worden verwijderd anders. Iedereen die niet al te zeer een kokhalsreflex, kunt u op een dun plastic spatel van de bodem tegen de Palatijn amandelen. De steen dan komt het. Wie heeft er behoefte om te stikken, kunt u ook proberen met de tong, er was een minder sterke kokhalsreflex. Ook een mond douche kan helpen, hier de straal mag niet worden aangepast, echter, om sterk te zijn, anders beschadiging van het weefsel. De opkomst van de amandel beperken stenen die helpen anti-bacterieel mondwater en Reinig zorgvuldig de amandel oppervlak met de tandenborstel.

Wie wil verlaten de Tonsillolithen liever professioneel verwijderen, moet u een afspraak maken met de KNO-arts. Dit kan zuigen de tonsillen stenen met behulp van de zogenaamde Roeder methode gedeeltelijk vacuüm binnen vergelijkbaar met de cupping–. Deze procedure moet echter worden om de paar maanden, herhaaldelijk, sinds de stenen vormen.

Een gedeeltelijke verwijdering van de tonsillen weefsel waard is?

Voor degenen die willen om zich te ontdoen van het probleem helemaal niet na te denken over een volledige verwijdering van de amandelen. Een chirurg kan met een zogenaamde intra-tonsillectomie capsulaire verwijder de tonsillen weefsel. Dus, het aantal Groeven is verlaagd in het weefsel en er kunnen nauwelijks ontstaan, zelfs deposito ‘ s. Of u nu komt voor deze procedure in vraag moeten worden onderzocht grondig met een KNO-arts.

Geef een reactie

Scroll To Top